Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

03. svibnja 2012.

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća Orahovice, proslavljen je Dan grada blagdan Našašća svetog Križa u sklopu koje su dodijeljena javna priznanja – Srebrna plaketa DVD-u Orahovica

Uz nazočnost virovitičko-podravskog župana Tomislava Tolušića, održana je svečana sjednica Gradskog vijeća Orahovice na kojoj su dodijeljena javna priznanja. Priznanja su dobitnicima uručili župan Tolušić i gradonačelnik Grada Orahovice Josip Nemec. Tako su Zahvalnice grada Orahovice dodijeljene: Antunu Grabovcu za dugogodišnji rad i doprinos u rješavanju problematike i rada pričuvnog sastava policije te obilježavanju svih značajnih obljetnica iz Domovinskog rata; Udruzi K.L.U.B. Dostava zvuka“ za razvoj nezavisnog kulturnog i umjetničkog izražavanja, te uključivanje mladih u kreiranje istog; Redu vitezova Ružice grada za osobiti doprinos u proučavanju i prezentaciji srednjovjekovne baštine grada Orahovice odnosno kulturno povijesnog spomenika Ružice grada; Udruzi P.A.U.K. za promicanje alternativne i urbane kulture iz Orahovice za izuzetan doprinos u okupljanju mladih kroz kvalitetne sadržaje ekologije, kulture, glazbe, znanosti i sporta; Ivici Podboju za izuzetno zalaganje i osobite zasluga na radnom mjestu, razvoju mjesne samouprave i ostalom volonterskom radu.

Osim toga Srebrna plaketa grada Orahovice dodijeljena je Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Orahovica za iznimna dostignuća od interesa za cijelu zajednicu, spašavanju ljudi i imovine ugrožene požarom, poplavom ili nekim drugim ugrozama na području grada Orahovice.

 

Share Button