Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

07. svibnja 2012.

Završen 5. Međunarodni sajam inovacija, eko ideja, proizvoda i tehnologija u poljoprivredi i prehrambenoj industriji „Agro Arca“ – Najboljim inovatorima sedam zlatnih medalja

Dodjelom nagrada, medalja i priznanja u Slatini je završen 5. Međunarodni sajam inovacija, eko ideja, proizvoda i tehnologija u poljoprivredi i prehrambenoj industriji ‘Agro Arca’ koji je u gradiću na Podravskoj magistrali brojnim posjetiteljima predstavio 230 inovacija iz 11 zemalja svijeta. Za razliku od mnogih sajmova u Hrvatskoj koji su, zbog besparice i gospodarske krize, zatvoreni, slatinska ‘Agro Arca’ uspjela se održati. Posebne pohvale organizatori zaslužuju za popratne sajamske sadržaje koji su, u pojedinim prilikama, posjetiteljima bili čak i zanimljiviji od izloženih inovacija i izuma.

Na završnoj svečanosti sudionicima sajma i posjetiteljima zahvalio se Ivan Roštaš, gradonačelnik Grada Slatine naglasivši da se je ‘Agro Arca’ i ove godine potvrdila kao jedna od najzanimljivijih sajamskih priredbi u Hrvatskoj. Svim sudionicima dodijeljena su priznanja a Zlatne medalje i nagrade sajma primili su: Gordana Hegić iz Biograda za inovaciju Zlatna krema protiv bolova, Damir Novaković i Robert Stanić iz Zadruge branitelja ‘Roj’ za inovaciju Med u saću, Đuro Horvat iz tvrtke ‘Tehnix’ za inovaciju Mobilna naftna pumpa i komposter, Veleučilište u Požegi, za inovaciju Vinogradsrstvo i vinarstvo, Seiletova E.V., Kalenik T.K. i Eliseeva T.I. s Dalekoistočnog federalnog sveučilišta za inovaciju Sastav za žele punjenja, te tvrtka Priamo s.r.l. za inovaciju Oprema i strojevi za proizvodnju sira. (www.vecernji.hr)

 

Share Button