Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

15. svibnja 2012.

U petak 18. svibnja u Slatini počinje trodnevni dječji sabor i Festival dječje duhovne glazbe – Slatina Fest na kojem će se prikupljati sredstva i za SOS dječje selo Ladimirevci

Ovogodišnji dječji sabor i Festival dječje duhovne glazbe “Slatina Fest” počinje ranije nego inače, a održat će se već narednog vikenda. Organizatori su usvojili prijedloge koji su stizali kako od izvođača tako i od njihovih voditelja za višednevnim druženjem i za ranijim terminom izvođenja Festivala. Ovaj jedinstveni glazbeno-scenski događaj trajat će tri dana a počinje u petak u 19,00 sati s koncertom mladih glazbenika. Nakon toga slijedi otvaranje “Slatina Festa”, a te večeri duhovnu misao iznijet će pastor iz Engleske Clive de Silva, inače rodom sa Jamajke, glavni govornik na Festivalu.

Program se nastavlja u subotu u 10,00 sati kada počinje dječji sabor, a svakako da će toga dana biti zanimljivo vidjeti djecu i njihove voditelje u mimohodu kroz grad Slatinu i njihov nastup u parku točno u podne. Centrali dio je svakako Festival dječje duhovne glazbe koji započinje u subotu u 16,00 sati, a na kojem prema do sada pristiglim prijavama, treba nastupiti oko 60-tak djece iz Slovenije, Srbije, Hrvatske, Austrije i Engleske. Kao i prijašnjih godina tako će i ove godine Festival imati humanitarni karakter, prikupljena sredstva biti će podijeljena i to: jedan dio ide za potrebe štićenika SOS dječjeg sela Ladimirovci a drugi dio za liječenje 16-godišnjeg dječaka iz Slatine.

Već tradicionalno mjesto održavanja Festivala je kino dvorana Pučkog otvorenog učilišta u Slatini. Djeca i njihovi voditelji nastavit će druženje u nedjelju zajedničkim igrama i ručkom na jezeru Javorica. Festival je nastao na inicijativu vjernika Mjesne crkve Slatina prije 13 godina, sa željom da ovaj grad bude domaćin djece koja će svojim glasovima slaviti Isusa, družiti se i sklapati nova prijateljstva. Festival je uskoro postao poznat i van granica naše republike i od tada kvaliteta izvođenja iz godine u godinu raste. Svakako da ovako velika glazbena manifestacija zahtjeva i brojna sredstva, a ove godine sponzori “Slatina Festa “su: Jadranska unija konferencija, Hrvatska konferencija kršćanske adventističke crkve, Kršćanska adventistička crkva Slatina, Grad Slatina, Pučko otvoreno učilište Slatina, Gradsko društvo Crvenog križa Slatina, Turistička zajednica grada Slatine, Radio Slatina, Foto-video klub Slatina, Slatina.net, MIK II tiskara, i Logos video. (www.slatina.net)

 

Share Button