Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

21. svibnja 2012.

Gradski muzej Virovitica: Predstavljen projekt „Skriveni muzej“ – Svaki mjesec predstavit će se jedan zanimljivi predmet iz zbirke

U sklopu obilježavanja Međunarodnog dana muzeja, a u okviru preporuke Muzeji i inovacije, ravnateljica Gradskog muzeja Virovitica, Mihaela Kulej, predstavila je projekt “Skriveni muzej”. Riječ je o višemjesečnoj akciji koja će se odvijati na mrežnim stranicama virovitičkog muzeja, na adresi www.muzejvirovitica.hr.

Skriveni muzej će tako otkriti djelom nepoznate muzejske predmete „skrivene” u čuvaonicama. U Arheološkoj, Etnografskoj, Likovnoj i Kulturno-povijesnoj zbirci čuvaju se raznovrsni „stari” i „novi” predmeti. Dio njih predstavit će se ovim putem – slikom i pričom koju nose. Zainteresirani će moći doznati zašto su važni, koje su njihove osobitosti i karakteristike, kako se čuvaju u muzeju te kako pomažu u razumijevanju prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. Želja je poboljšati komunikaciju, individualizirati predmete te navesti na znatiželjno istraživanje naše, virovitičke prošlosti. Svaki mjesec predstavit će se jedan predmet, a o njemu će e moći uputiti komentar, upit, zadovoljstvo ili kritika, za to zaduženoj kustosici. Cilj akcije je ostvariti drugačiji inovativniji pristup u komunikaciji. Stoga će Skriveni muzej završiti svojevrsnom virtualnom izložbom/predstavljanjem svih odabranih predmeta. (www.virovitica.hr)

 

Share Button