Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

07. lipnja 2012.

Obilježen Dan Osnovne škole Vladimir Nazor, titulu najboljeg učenika ponio je Marin Kutnjak učenik 8C razreda koji je svih osam godina završio s prosjekom 5,0

Himnom „Lijepa naša“ u izvođenju školskog zbora započela je tradicionalna Glavna priredba kao centralni događaj obilježavanja Dana Osnovne škole Vladimir Nazor. U programu koji je održan u holu škole sudjelovali su brojni učenici, a između ostalih nazočili su mu i gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin, predsjednica Gradskog vijeća Grada Virovitice Lahorka Weiss, privremeni pročelnik za društvene djelatnosti Grada Virovitice Alen Bjelica te brojni ravnatelji i umirovljeni profesori, a u ime Virovitičko-podravske županije pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Vesna Šerepac.

U pozdravnom govoru ravnateljica Sanjica Samac čestitala je učiteljima i učenicima na odličnim rezultatima koje su postigli u protekloj školskoj godini te posebno zahvalila Gradu Virovitici na čelu sa gradonačelnikom Ivicom Kirinom što su u ova krizna vremena iznašli sredstva za obnovu škole, a govoreći o svojim suradnicima citirala je slijedeću misao: „Najbolji učitelji poučavaju iz srca, vide sutrašnjicu svakog djeteta i troše se kao svijeća za njih“. Na kraju se je zahvalila i sponzorima osobito ističući Floru VTC, Croatia osiguranje i Romić-promet te za slijedeću školsku godinu najavila završetak parka sunčanih satova i prijavu na europski natječaj za suradnju kako bi opremili školu „pametnim pločama“.

Gradonačelnik Kirin uz čestitke na odličnim rezultatima u protekloj godini unatoč krizi najavio je nove projekte od kojih je posebno izdvojio izgradnju Područne škole Sveti Đurađ, uređenje dječjeg igrališta i ograde kod Područne škole Podgorje i završetak dokumentacije za Područnu školu Korija gdje je početak radova predviđen za početak 2013. godine. Na kraju je izrazio i veliku tugu što zbog ljudskog nerazumijevanja ova škola još uvijek nema svoju športsku dvoranu te je kao gradonačelnik obećao da će se do posljednjeg atoma snage boriti da se završi taj projekt za koji je Gard Virovitica dokumentaciju odavno pripremio i osigurao zemljište.

Ravnateljica Sanjica Samac predstavila je najuspješnije učenike u protekloj školskoj godini koji su samo na županijskim natjecanjima osvojili osam prvih, osam drugih i osam trećih mjesta i to u: matematici (Niko Lovreković, Mijo Piškur i Marin Kurtnjak – mentorice Sanja Raklicer, Irena Muškić i Ksenija Bosanac), fizici(Frane Žada, Matej Halupa i Josip Tomeković – mentor Ivan Fadljević), hrvatskom jeziku (Marin Kutnjak i Nika Gibanica – mentorice Jasenka Kolarić Barač i Branka Špegelj), biologiji (Marin Kutnjak – mentorica Dr. sc. Ljiljana Matulec), geografiji (Nika Lovreković, Lana Stevanovski, Mijo Piškur, Frane Žada, Marin Kutnjak i Marina Miseta – mentori Vanda Viljevac i Tomislav Matković), njemački jezik (Rahela Kultan – mentorica Lela Petraš-Vukić), tehnička kultura (Frane Žada, Dominik Blažević, Borna Romić, Goran Sabo, Marin Kutnjak, Ivan Požežanac i Josip Tomeković – mentor Zlatko Kovačević) i vjeronauk (Marin Kutnjak, Barbara Udovičić, Goran Sabo i Margareta Lovrić – mentor Anto Zubak).

Učenici su sudjelovali i na međužupanijskim natjecanjima (Veronika Smakus, Ema Rajnović i Karla Halužan – mentorice Vanda Viljevac, Dr. sc. Ljiljana Matulec i Ana Tonković te Marin Kutnjak, Barbara Udovičić, Goran Sabo i Lara Mandić – mentor Anto Zubak)

Na državno natjecanje plasirali su se Marin Kutnjak te Veronika Smakus, Ema Rajnović i Karla Halužan.

Učenici su nastupili i na Festivalu matematike u Puli (Mijo Piškur, Karlo Aragović, Lana Stevanovski i Nika Lovreković te Goran Sabo, Frane Žada, Marin Kutnjak i Josip Tomeković – mentori Ana Milnović i Ksenija Bosanac), Festivalu pričanja priča u Splitu (Ema Sajfer, Stjepan Iharoš, Lara Mandić i Dijana Ivančević – mentorica Draga Vranješ-Vargović) kao i na Međunarodnom matematičkom natjecanju „Klokan bez granica“ (Dino Gabrić, Alan Đurđević, Tim Čevelak, Nika Lovreković, Frane Žada, Iva Marović, Nika Gibanica, Dominik Rengel i Marin Kutnjak – mentorice Natalija Vida, Romana Brajković, Mirjana Bunjevac, Vanda Milojević, Ana Tonković, Ana Milnović, Irena Muškić i Ksenija Bosanac)

Predstavljeni su i najbolji sportaši/ce koje su osvojile prvo mjesto na županijskim natjecanjima u rukometu (Matea Bartulović, Manuela Kovač, Mirna Gudlin, Matea Čerepinko, Dijana Blažević, Marina Kasa, Sara Marković, Sanja Sabo, Lucija Škvarić, Iva Adamović, Lucija Brođanac i Patricija Zoretić) i stolnom tenisu (Ema Kulej, Iva Marović, Lucija Miseta i Ivana Šutalo)

Ipak titulu najboljeg učenika ponio je Marin Kutnjak učenik 8.c razreda koji je svih osam godina završio s prosjekom 5,0 uz uzorno vladanje te odlične rezultate na brojnim natjecanjima na kojima je sudjelovao.

Podijeljene su i jubilarne nagrade, a dobili su ih: Sonja Babić, Marijana Jengić, Žarko Klajić, Jasenka Kolarić Barač, Sanja Roklicer, Simona Stanković i Željka Vukoja – 5 godina, Jirina Lukaš – 10 godina, Ksenija Bosanac – 15 godina, Krum Stevanovski, Sanjica Samac, Natalija Vida, Vanda Zdjelar Viljevac i Branka Špegelj – 20 godina, Jasmina Ferenčević i Sanja Tatalović Štimac – 25 godina, Zlatko kovačević i Branko Lončar – 30 godina i Jasna Gojević 45 godina radnog staža. Nakon podjela jubilarnih nagrada uslijedio je bogat i zanimljiv program koji su izveli učenici škole. (www.virovitica.hr)

 

Share Button