Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

03. srpnja 2012.

Grad Orahovica: Više od 10 tisuća posjetitelja na koncertima Magazina, Zlatka Pejakovića i Sandija Cenova na Orahovačkom jezeru

Orahovačko jezero ponovno se pokazalo kao najposjećenije kupalište kontinentalne Hrvatske, neki su ga proteklih dana nazvali i ”Slavonsko Zrče”. Naime, diskografska kuća Hit Records u suradnji s gradom Orahovicom organizirala je mega trodnevni party na Orahovačkom jezeru uz nastup tri velika imena hrvatske glazbene scene, grupe Magazin, Zlatka Pejakovića i Sandija Cenova. Uz njih nastupilo je nekoliko mladih nada Hit Recordsa poput tamburaških sastava Fera iz Feričanaca, Gentlmani iz Osijeka, Berny, Blanka Došen, Fantazija, grupa Joy i drugi.

Uz sjajno vođenje voditeljice programa Maje, Hit Records je svojim posjetiteljima u sva tri dana osigurao vrijedne nagrade svojih sponzora uz niz zanimljivih nagradnih igara. Jezerom je tih dana prošlo preko 10 tisuća ljudi, skakalo se, veselilo… Sve u svemu još jedan pun pogodak gradske vlasti da se ovaj party organizira na Jezeru.

Posebna je priča publika, u sva tri dana bilo je dosta domaćih, no znatno više onih ”sa strane”. Registarske oznake na automobilima, ljudi su dolazili iz Slatine, Virovitice, Požege, Kutjeva, Donjeg Miholjca, Daruvara, Nove Gradiške, Osijeka, Feričanaca, Čačinaca i drugih mjesta i gradova. No tu ljetna priča u gradu podno Ružice ne završava, neće Orahovica dugo čekati novi party. Naime, već početkom kolovoza kreće 5. Ferragosto jam – glazbeni festival, a tijekom ljeta u orahovačkim kafićima te naravno i na Jezeru proći će još mnoga poznata imena hrvatske glazbene estrade. Orahovica i Jezero još su jednom pokazali i dokazali da su središte turizma Slavonije i Baranje, pa kada ju nazivaju gradom vitezova, parkova, blizanaca, manifestacija, mora joj se staviti epitet i grad partya. (www.orahovica.hr)

Share Button