Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

22. srpnja 2012.

Virovitički bazen posjetiteljima uz najjeftinije ulaznice u Hrvatskoj nudi i besplatno noćno kupanje – hit za mlade u Virovitici

Sada je u Virovitici sasvim uobičajeno da se mladi prije odlaska u noćni život rashlade na bazenu, jer je tamo omogućeno noćno kupanje i to potpuno besplatno.

Lijep je to potez gradskih otaca koji znaju kako izići u susret mlađoj populaciji, koja upravo u večernjim i noćnim satima “okupira” gradski bazen. A tada se može i skakati u vodu, što je tijekom dana zabranjeno, ali i pojesti ukusan sendvič na jednom od štandova, pojesti sladoled ili pak otkartati partiju bele s društvom. Dobra je to zanimacija za one koji većinu ljeta provode kod kuće.

– Često dolazim na bazen i sviđa mi se atmosfera na noćnom kupanju. Tijekom popodneva ipak bude više i starijih ljudi pa je npr. zabranjeno skakanje u vodu. Ali dolazim i tijekom popodneva i navečer, a i cijene su povoljne – kaže Matej Devčić, koji smatra da bez bazena Virovitica ne bi bila ono što sada jest.

Međutim, dugogodišnji posjetitelji ipak zamjeraju jednoličnosti bazena, odnosno tvrde da bi se u njega trebalo više uložiti i omogućiti više sportskih sadržaja, poput odbojke na pijesku, za što nisu potrebna velika ulaganja.

Kupačica iz Pitomače koja je željela ostati anonimna kaže da joj se na virovitičkom bazenu sve sviđa i da je jako čisto, ali bi željela vidjeti i mali restorančić koji bi nudio i neku drugu hranu, osim sendviča ili nezdravih hamburgera. Kaže kako s unukom dolazi popodne i ostaje do navečer, jer tako lijepo provedu vrijeme.

– Mladima treba više sadržaja, a ne samo kupanje, nekakva igra, možda odbojka ili mali nogomet, ne znam, ali sam čula nekoliko djevojaka koje su rekle da im je “samo voda” dosadna te da nema kartanja poludjele bi od dosade – tvrdi umirovljenica iz Pitomače. Ona je ipak pohvalila bazen kao jedan od najljepših u regiji.

Građani mnogih mjesta u Hrvatskoj muku muče s ljetnim vrućinama, a Virovitica je sa svojim bazenom u velikoj prednosti.

Kirin: Imamo najjeftinije ulaznice u Hrvatskoj

Ulaznice su povoljne, deset kuna za dnevnu kartu za odrasle i pet kuna za djecu (od 10 do 17 sati), a od 17 do 19 sati naplaćuje se pet kuna za odrasle i tri kune za djecu. Noćno kupanje je besplatno i organizirano je od ponedjeljka do četvrtka, od 20.30 do 23 sata, te od petka do nedjelje od 20.30 do ponoći. Godišnja sezonska karta za bazen za odrasle košta 300 kuna, a za djecu 200 kuna.

– To je zasigurno najjeftinije u Hrvatskoj. Grad je svjestan da troškovi svakodnevno rastu, ali pronađeni su načini uštede svake kune, osobito kroz rad djelatnika u javnim radovima. Tako obogaćujemo ponudu, a od zakupca tražimo pojačani broj događanja na bazenu, kao što su tradicionalne igre na vodi – kaže gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin.

Kritike mladih upućene su na nedostatak drugih sadržaja uz bazen, poput odbojke ili malog nogometa. (Slobodan Kadić/www.virovitica.info)

Share Button