Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

24. srpnja 2012.

Orahovački mjesni odbor Rajčula i Udruga veterana i dragovoljaca domovinskog rata, organizirali drugi po redu Orahovački troboj, natjecanje Mjesnih odbora

Mjesni odbor Rajčula i Udruga veterana i dragovoljaca domovinskog rata, organizirali su drugi po redu Orahovački troboj, natjecanje Mjesnih odbora u boćanju, odbojci na pijesku i belotu. Natjecali su se parovi iz mjesnih odbora s područja grada Orahovice i prigradskih naselja, a kako je rekao predsjednik Udruge veterana i dragovoljaca Miroslav Tot, natjecanje je igrano pod motom ”Sport zbližava ljude”:

-Ovo je drugi troboj na koji se odazvalo naše prvo natjecanje odazvalo se 7 od 11 mjesnih odbora i to Rajčula, Centar, Dolci, Doljani, Tončekovac, Merkur i Duzluk Svake godine nas je sve više, a cilj je okupimo sve odbore, članove gradskih udruga te sve ostale zainteresirane građane. Početak je uvijek na Rajčuli koji su odlični domaćini, a sukladno dogovoru natjecanja kroz ljeto organizirat ćemo i u drugim mjesnim odborima – kaže predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Orahovica Miroslav Tot.

Natjecanje je otvorio i u istom sudjelovao orahovački gradonačelnik Josip Nemec pozdravivši ovu ideju te naglasivši kako će Grad i on osobno uvijek biti na raspolaganju. Igrane su zanimljive partije u svim disciplinama, a kako naglašava Tot, pobjednik je samo sport i međusobno druženje:

-Naravno, proglasili smo službeno pobjednike u pojedinim disciplinama, ali glavni cilj je druženje i zabava. Hvala svima koji se odazvali i sudjelovali u sportskim igrama, u pripremi su i neke nove igre, no to sve ovisi o broju zainteresiranih. – zaključio je Tot. Troboj su uveličali i uljepšali članovi Reda Vitezova Ružice grada kratkim programom i prezentacijom orahovačke povijesti. (www.orahovica.hr)

Share Button