Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

24. srpnja 2012.

U Kozicama održan 16-i Memorijal „Ivica Filković i Perica Sabo“ – memorijal započeo igrama hrvatskih branitelja u streljaštvu, stolnom tenisu, visećoj kuglani i pikadu

Igrama hrvatskih branitelja iz Kozica, Slatine, Orahovice i Virovitice koji su se natjecali u streljaštvu, stolnom tenisu, visećoj kuglani i pikadu na nogometnom igralištu u Kozicama u subotu 14. srpnja počeo je 16-ti memorijal Ivica Filković i Perica Sabo. Svečanost je nastavljena i nedjelju turnirom u velikom nogometu gdje su nastupili NK Kozice, NK Fešk iz Feričanaca, NK Crnac i ovogodišnji pobjednik Memorijalnog turnira NK Slatina. U popodnevnim satima istrčana je trka od Slatine do Kozica, na kraju koje su kod spomen ploče na Mjesnom domu lampione zapalili najstariji trkač Luka Tibol i najmlađa trkačica Ana Nikolić. Na nogometnom igralištu diplome i pehare najboljim ekipama uručili su predsjednik mjesnog odbora Darijo Medved i dogradonačelnik Grada Slatine Željko Stipanić. Završetak 16. Memorijala završio je u četvrtak 19. srpnja polaganjem vijenaca na grobove poginulih branitelja i svetom misom u kozičkoj crkvi uz nazočnost gradonačelnika Grada Slatine Ivana Roštaša, predstavnika policije u udruga proizašlih iz Domovinskog rata.

Ivica Filković prvi je poginuli policajac u Domovinskom ratu s ovog područja, a Perica Sabo bio je dragovoljac Domovinskog rata – ubijeni iz zasjede. (www.radioslatina.hr)

Share Button