Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

27. srpnja 2012.

U sklopu projekta „Vratimo djecu na igrališta“ otvoreno Konzumovo dječje igralište u virovitičkom Južnom bloku

Nakon otvorenja igrališta u Dubrovniku, Konzum nastavlja s projektom „Vratimo djecu na igrališta“ u Virovitici. Novo dječje igralište u Virovitici, na adresi Ulica 81. gardijske brigade, otvorili su Ivica Kirin, gradonačelnik Virovitice, Ivona Janjić, direktorica marketinga Konzuma te Veljko Milihram, regionalni direktor prodaje Konzuma.

Nakon otvorenja igrališta u Dubrovniku, Konzum nastavlja s projektom „Vratimo djecu na igrališta“ u Virovitici. Novo dječje igralište u Virovitici, na adresi Ulica 81. gardijske brigade, otvorili su Ivica Kirin, gradonačelnik Virovitice, Ivona Janjić, direktorica marketinga Konzuma te Veljko Milihram, regionalni direktor prodaje Konzuma.

Ukupna površina novog dječjeg igrališta u Virovitici iznosi više od1.800 m². Konzum je ovom igralištu poklonio ukupno 12 novih sprava kao što su ljuljačke, tobogani, penjalice, klackalice i vagoni za vlakić. Za osmišljavanje i proizvodnju svih sprava bili su zaduženi učenici Tehničke škole Virovitica pod stručnim vodstvom profesora. Na takav način su mladi srednjoškolci napravili najkvalitetniji doprinos ovom igralištu svojim znanjem i stručnošću, vodeći računa da su sve sprave izrađene u skladu s hrvatskim i europskim normama sigurnosti. Osim sprava virovitičko igralište ima i pješčanik za bezbrižnu igru najmlađih uzrasta, golove za nogomet i rukomet kao i koševe za košarku koji će svima generacijama omogućiti puno prostora za sport i rekreaciju. U sklopu virovitičkog igrališta postavljena je i nova komunalna oprema koja uključuje 9 klupa i 5 koševa za odlaganje smeća. Investitor za sve zemljane, građevinske i hortikulturne radove je Grad Virovitica.

Povodom otvorenja, Ivica Kirin, gradonačelnik Virovitice je izjavio: „Zahvaljujem se trgovačkom lancu Konzum što je prepoznao ideju Grada Virovitice da postane prijatelj djece te je zajedničkim snagama u suradnji sa Tehničkom školom Virovitica izgrađeno ovo novo dječje igralište i to u kvartu u kojem živi najviše mladih obitelji tj. kvartu sa najviše djece. Ovo nije kraj ove prekrasne priče sa izgradnjom i uređenjem dječjih igrališta u našem gradu te još jednom uz veliku zahvalu Konzumu pozivam i ostale gospodarstvenike da nam se priključe u ostvarivanju ideje da svi kvartovi u gradu te sva prigradska naselja dobiju nova dječja igrališta.“

Ivona Janjić, Konzumova direktorica marketinga tom prilikom je rekla; „S posebnim ponosom otvorili smo današnje igralište u Virovitici, gdje je Konzum dao priliku učenicima Tehničke škole Virovitica da osmisle projekt i proizvedu sprave za igranje. Na takav način omogućili smo mladima da svoje znanje iskažu kroz praktičnu primjenu i steknu potrebno iskustvo za buduću profesiju, a ujedno smo ispunili glavni cilj projekta „Vratimo djecu na igrališta“ a to je osigurati nova kvalitetna mjesta za igru i druženje djece te pomoći u izgradnji sadržaja korisnih široj društvenoj zajednici.“

Veljko Milihram, Konzumov regionalni direktor prodaje je istaknuo;“ Izgradnja novog dječjeg igrališta najavljena je na prošlogodišnjem otvorenju prvog Super Konzuma u ovom gradu, kao Konzumov poklon svim kupcima i građanima Virovitice. Veseli me što smo to obećanje realizirali na kvalitetan način ovim novim i sadržajima bogatim igralištem u kojem će moći uživati svi građani Virovitice. “

Virovitičko dječje igralište ukupno je 29.-to igralište do sada izgrađeno u sklopu projekta „Vratimo djecu na igrališta“, a ovaj se projekt nastavlja u jesen sa otvorenjima novih dječjih kutaka.

Otvorenju igrališta između ostalih nazočili su i župan Virovitičko-podravske žuapnije Tomislav Tolušić i saborski zastupnik Josip Đakić.(www.virovitica.hr)

 

Share Button