Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

31. srpnja 2012.

Imate li projekt za podzastupljenu skupinu? Zatražite bespovratna sredstva Europske unije

Delegacija Europske unije u Republici Hrvatskoj objavila je poziv organizacijama civilnoga društva za dostavu prijedloga na natječaj Europskog instrumenta za demokraciju i ljudska prava (EuropeAid). S ukupno 900.000 eura financirat će se neafirmirane udruge koje predstavljaju interese nacionalnih manjina, osoba s posebnim potrebama, žena radnica, djece te seksualnih i rodnih manjina

Spomenute skupine smatraju se podzastupljenima u Hrvatskoj. Po projektu mogu dobiti od 50.000 do 100.000 eura te s tim novcem financirati 50 do 90 posto takozvanih prihvatljivih troškova.

Neprofitne organizacije koje se žele javiti na natječaj kao predlagatelji projekata moraju biti upisane u bazu PADOR. Ako već nisu u PADOR se trebaju prijaviti najkasnije prije predaje projektnog sažetka. Njihovi partneri mogu to učiniti i kasnije, u drugoj fazi tj. prije predaje projekta koji je odobren na temelju sažetka.

Rok za podnošenje projektnog sažetka (Concept Note) je 1. listopada 2012. godine. Šalje se poštom ili kurirskom službom na adresu:

Delegation of the European Union

Finance and Contract Section

Trg Žrtava Fašizma 6

10000 Zagreb Croatia

Natječajnu dokumentaciju i prijavne obrasce možete preuzeti ovdje. A za sve dodatna pitanje i informacije slobodne se obratite u VIDRA-u – Agenciju za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije. (www.ravidra.hr)

Share Button