Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

31. srpnja 2012.

Ministarstvo kulture objavilo rezultate Javnog poziva za projekt „Poduzetništvo u kulturi“ za 2012. godinu – Orahovačkom umjetniku Tomislavu Torjancu 20.000,00 kuna

Putem Javnog poziva, raspisanog 27. travnja i koji je trajao do 28. svibnja, zaprimljeno je 434 zahtjeva za poticajna namjenska bespovratna sredstva. Međuministarsko Povjerenstvo temeljem kriterija za ocjenu zahtjeva odobrilo je 90 potpora u iznosu od 4.000.000 kuna.

Ministarstvo poduzetništva i obrta isplatit će 31 potporu u ukupnom iznosu od 2 milijuna kuna trgovačkim društvima i obrtima, dok će Ministarstvo kulture u istom iznosu isplatiti 59 potpora umjetničkim organizacijama, samostalnim umjetnicima te udrugama u kulturi.

Poticajna bespovratna sredstva namijenjena su za nabavu novih tehnologija, ulaganje u marketing kulturnih projekata i programa, stručno usavršavanje (ulaganje u znanje), zakup prostora za organizaciju kulturnih aktivnosti, pokriće dijela troškova vanjskih suradnika te ostale zavisne troškove u provedbi kulturnih projekata.

Projekt „Poduzetništvo u kulturi“ se provodi već petu godinu temeljem Sporazuma između Ministarstva kulture i Ministarstva poduzetništva i obrta. To je jedan od 24 projekta Vlade RH „Plana poticanja poduzetništva i obrtništva za 2012. godinu – Poduzetnički impuls“. Za bespovratne poticaje poduzetnicima i obrtnicima u 2012. godini Ministarstvo poduzetništva i obrata i Vlada RH ukupno su osigurali 376 milijuna kuna, od čega su za ovaj projekt osigurana sredstva u iznosu od 4.000.000 kuna. (www.min-kulture.hr)

Rezultati Javnog poziva za projekt „Poduzetništvo u kulturi“ za 2012. godinu

Share Button