Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

05. kolovoza 2012.

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti položeni vijenci kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata u Slatini

Prigodom obilježavanja Dana pobijede i domovinske zahvalnosti danas je upriličena svečanost polaganja vijenaca na spomenik poginulim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata, te na Križ mučenik na Gradskom groblju u Slatini.

Vijence su u 9 sati u parku 136. Slatinske brigade položila izaslanstva; Grada Slatine na čelu s gradonačelnikom Ivanom Roštašem, Ministarstva unutarnjih poslova, udruga proizašlih iz Domovinskog rata, Udruge Hrvatski domobran, uz prisustvovanje gradskih vijećnika i predstavnika političkih stranaka i društvenog života Grada Slatine. Vijenci su potom položeni i na križ mučenik na Gradskom groblju u Slatini.

Na taj način nazočni su se prisjetili akcije Oluja u kojoj su Hrvatske snage u kolovozu 1995. godine oslobodile više od 80 posto okupiranog teritorija.

Oluja je najpoznatija i najveća operacija Hrvatske vojske i jedan od simbola Domovinskog rata. U akciji su poginula 174 hrvatska branitelja, a ranjeno ih je 1.430. (www.radioslatina.hr)

Share Button