Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

13. kolovoza 2012.

Povodom Dana grada održana Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Virovitice

U Kazalištu Virovitica održana je Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Virovitice. Sjednici koja je održana povodom blagdana sv. Roka, zaštitnika župe i Dan Grada Virovitice odnosno 778. rođendana grada Virovitice uz domaćine gradonačelnika Ivice Kirina i njegove zamjenike Željke Grahovac i Ivana Sića te predsjednice Gradskog vijeća Grada Virovitice Lahorke Weiss između ostalih prisustvovali su i saborski zastupnik Josip Đakić, župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić, župan Vukovarsko srijemske županije Božo Galić…

Svečanost su svojim nastupom uveličali i virovitičani: kazališni glumac Antun Vrbenski – dobitnik zlatne plakete za životno djelo i rock skupina Vatra – dobitnici zahvalnice Grada Virovitice.

Prisutne je prva pozdravila predsjednica Gradskog vijeća Grada Virovitice Lahorka Weiss u kratkim naglasivši velik broj projekta koji se trenutno odrađuju u gradu unatoč globalnoj krizi.

Gradonačelnik Ivica Kirin iznio je viziju budućeg desetogodišnjeg razvoja grada posebno naglasivši projekt izgradnje autoceste ili brze ceste koja Viroviticu treba povezati sa Zagrebom te izgradnju mega zona koja bi potpuno trebala promijeniti gospodarsku sliku Virovitice. Objasnio je da niti jedan projekt od dvjestotinjak na kojima se trenutno radi nije slučajan već pomno isplaniran i biti će dio jednog prelijepog mozaika. Na kraju je iznio i malu kritiku na račun nekih lokalnih političara koji još uvijek nemaju sluha za trenutne probleme svoga rodnog grada te pohvalio rad saborskog zastupnika Josipa Đakića i župana Tomislava Tolušića navevši ih kao pozitivan primjer ljudi koji vole grad u kojem žive.

Župan Virovitičko podravske županije Tomislav Tolušić podsjetio se dana kada je 2003. završavao fakultet, a grad je u to vrijeme bio gotovo na izdisaju.

– Trebalo je tada imati hrabrosti živjeti u gradu koji nije imao poštenu knjižnicu, glazbenu školu, fakultete i visoke škole, vode i kanalizacije u svim prigradskim naseljima, južnog bloka, nove bolnice, dječjih igrališta, poštenog vrtića, poduzetničkih zona prisjetio se je župan Tolušić te opisao Viroviticu u to vrijeme kao grad bez cvijeća u kojem su prevladavale samo teške boje.

Na kraju je izrazio zadovoljstvo što danas živi u malom prekrasnom slavonskom gradiću kojeg se ne bi posramila niti jedna europska zemlja te se prije svega zahvalio gradonačelniku Ivici Kirinu za kojeg je istaknuo da je prije svega čovjek.

Prisutnima se je obratio i saborski zastupnik Josip Đakić koji je akcent u svog govoru stavio na nasušnu potrebu što bržeg realiziranja projekata izgradnje Sjeverne obilaznice i Auto.ceste A-13 od Zagreba do Terezinog Polja, što će još više ubrzati razvoj, a samim tim otvoriti i nova radna mjesta. Na kraju je obećao da će i dalje zalagati za daljnji razvoj grada i županije što očekuje i od ostalih zastupnika ma iz koje političke opcije dolazili. Virovitice što će još više ubrzati razvoj, a samim tim otvoriti i nova radna mjesta.

U ime gostiju domaćine je pozdravio župan Vukovarsko srijemske županije Božo Galić koji je ujedno bio i izaslanik predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka.

Nakon pozdravnih govora gradonačelnik ivica Kirin i predsjednica Gradskog vijeća Grada Virovitice Lahorka Weiss uručili su nagrade grada Virovitice.

Zahvalnica Grada Virovitice dodijeljena je:

– Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Korija – povodom 60 godina rada

– Zlatimiru Bačiću – za izniman doprinos u razvoju vodoprivrede u gradu Virovitici

– Domagoju Šegreguru – za iznimne rezultate u znanstvenom radu i obrazovanju

– Ivanu Kovaču – 105 dobrovoljnih davanja krvi

– Slavici Horvat – za razvoj obrtništva

– Rock skupini „Vatra“ – za glazbenu djelatnost

– Gradskom muzeju Virovitica – za izniman doprinos u promicanju kulture i unapređenje muzejsku djelatnost

 

Zlatna plaketa Grada Virovitice dodijeljena je:

– Visokoj školi za menadžment – za doprinos u obrazovanju i znanstvenom radu

– Jasni Gojević –za promidžbu grada Virovitice

 

Zlatna plaketa „Grb Grada Virovitice“ za životno djelo dodijeljena je

– Antunu Vrbenskom

 

Počasnim građaninom grada Virovitice proglašen je:

– Charles Vercruysse

 

(www.virovitica.hr)

Share Button