Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

21. kolovoza 2012.

U Pitomači se od 20. do 24. kolovoza održava projekt pod nazivom „Otvorena zabavna škola nogometa“

Na igralištu NK „Pitomača“ u Pitomači od 20. do 24. kolovoza 2012. godine u vremenu od 8,00 – 12,00 sati održava se projekt u organizaciji Cross Culturess Project Association (Ccpa) Hrvatska pod nazivom „OTVORENA ZABAVNA ŠKOLA NOGOMETA“ koji sufinanciraju Općine Pitomača, Kloštar podravski i Podravske sesvete. Projektom je obuhvaćeno 200-tinjak djece u dobi od 6 – 12 godina.

Cilj je razvoj prijateljstva, tolerancije, nenasilja, uvažavanja različitosti, promoviranja volonterstva te usvajanja navika važnih za normalan rast i razvoj djece. Projekt nije natjecateljskog karaktera već se nastoji kroz druženje i igru potaknuti djecu na bavljenje sportskim aktivnostima. Nogometno igralište podijeljeno je tako da se formira 12 stanica na kojima se rade razne vježbe, a svaku stanicu vodi educirani trener.

U četvrtak 21. kolovoza biti će postavljena i 13. stanica u koju će biti uključeni policijski službenici kao predavači djeci i roditeljima koji će prezentirati policijsku profesiju kao važan faktor suradnje s građanima u cilju povećanja opće razine sigurnosti u društvu, ojačati povjerenje građana, a posebno djece u policiju te doprinijeti smanjenju vršnjačkog nasilja i prevencije ovisnosti. Također biti će izložena i policijska vozila i oprema koju policijski službenici koriste u svakodnevnom radu te će također djeci prezentirati i upoznati ih s prometnom regulativom. (www.pitomaca.hr)

Share Button