Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

22. kolovoza 2012.

Završeno Rokovo 2012. u Virovitici – 90 raznovrsnih događaja posjetilo oko 85.000 ljudi

Na današnjoj tiskovnoj konferenciji koja je održana u prostorijama gradske uprave u Virovitici gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin se je u ime organizatora zahvalio svim sudionicima Rokova 2012. koje je kroz 90 raznovrsnih događaja posjetilo oko 85.000 ljudi. Sve to koštalo je oko 420.000 kn od čega su većinu pokrili sponzori uz napomenu da je samo Grad Virovitica prihodovao 75.000,00 kuna od zakupa javnih površina dok je prihod ugostitelja u te dane sigurno bio izniman.

I ove godine djelatnici virovitičke gradske uprave, Flore, javnih radova, Kazališta, Gradskog muzeja, Gradske knjižnice, Policijske uprave Virovitičko-podravske, JVP Virovitica kao i mnogi drugi odradili su odličan posao kako bi Rokovo i u ovim kriznim vremenima ostalo najveća manifestacija od Varaždina do Osijeka. Posebnu zahvalu medijima koji su sve to objektivno popratili i kroz svoje članke i sugestije dali veliki doprinos da iduće Rokovo bude još bolje uputila je pročelnica Ureda gradonačelnika Grada Virovitice Đurđica Aragović.

Ravnatelj Kazališta Virovitica Miran Hajoš uz pohvalu svima koji su danonoćno radili na ovogodišnjem Rokovu kao najznačajnije naglasio je postepenu urbanizaciju Rokova što je prije tri godine, kada je formirana mala ekipa zadužena za Rokovo, postavljeno kao prioritet. Na kraju je posebno istaknuo izložbe Igora Rufa, Kristine Oberling i koncerte virovitičkih rock bandova koji su dokaz da Virovitica ima budućnost kao urbano središte.

Prisutnima se je pridružio i direktor Turističke zajednice Antun Mihoković također naglasili zadovoljstvo načinom na koji je organizirano ovogodišnje Rokovo, a ponajviše brojnim ljudima iz drugih sredina koji su prisustvovali događajima ne skrivajući zadovoljstvo viđenim. (www.virovitica.hr)

Share Button