Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

26. kolovoza 2012.

U Kladarama održan „I. Memorijal Jurice Botkovića“ – IV. kolo Kupa Hrvatske vatrogasne zajednice

U organizaciji DVD-a Kladare, a pod pokroviteljstvom Virovitičko-podravske županije, u Kladarama je danas održan „I. Memorijal Jurice Botkovića“, IV. kolo Kupa Hrvatske vatrogasne zajednice. Uz župana Tomislava Tolušića, koji je otvorio natjecanje, prisutni su bili zapovjednik Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije, Stjepan Venus, zamjenik predsjednika VZ Virovitičko podravske županije, Dragan Medvedović, predstavnici općina, DVD-ova…

Jurica Botković rođen je 26. ožujka 1992. godine, školu je pohađao u Pitomači, a u DVD-u Kladare učlanjen je od svoje šeste godine. Od tada je aktivno trenirao i odlazio na sva natjecanja sa djecom i mladeži. Sudjelovao je na svim općinskim i županijskim natjecanjima te na državnim natjecanjima vatrogasne mladeži u Jastrebarskom i Makarskoj. Omiljen u društvu, nezamjenjiv prijatelj, kolega, nogometaš, student Tehničkog fakulteta i mladi vatrogasac, umro je nesretnim slučajem 7. studenog 2011. godine. Vatrogasci DVD-a Kladare ovo su natjecanje posvetili Jurici, kako bi zauvijek ostao zapamćen i u njihovim srcima.

Natjecanje na Memorijalu provodilo se prema Pravilniku Hrvatske vatrogasne zajednice, a natjecatelji su bili razvrstani u sljedeće kategorije: Pomladak ženski 6-12 godina, pomladak muški 6-12 godina, mladež ženska 12-16 godina i mladež muška 12-16 godina. Ukupno je na Memorijalu u Kladarama sudjelovalo 52 desetine (odjeljenja iste vatrogasne postrojbe). Rezultati Memorijala boduju se za Kup Hrvatske vatrogasne zajednice. Na natjecanjima su se izvodile po dvije vježbe bez štafete za pomladak te jedna vježba i štafetna utrka na 400 metara sa preprekama za mladež.

Svi natjecatelji primili su službenu medalju „I. Memorijala Jurice Botkovića“, a svako odjeljenje zahvalnicu za sudjelovanje. Pobjednicima je, uz čestitke i zahvalu svim sudionicima, pehare na kraju Memorijala uručio zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Zdravko Dijaković.

Share Button