Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

02. rujna 2012.

Održano tradicionalno hodočašće Majci Božjoj Voćinskoj pod geslom „Evo ti Majke“

U nedjelju je održano tradicionalno hodoćašće slavonsko – podravskog arhiđakonata Majci Božjoj Voćinskoj. I ove godine, kao i prošle hodoćašće je održano pod geslom „Evo ti Majke.“ Svečano liturgijsko slavlje, predvodio je požeški biskup mons. Antun Škvorčević, uz koncelebraciju svećenika slavonsko – podravskog arhiđakonata, te župnika župe Voćin vlč. Mladena Štivina.

Pred likom Majke Božje Voćinske, već tradicionalno, biskup Škvorčević započeo je i ovo euharistijsko slavlje službenom molitvom Majci Božjoj Voćinskoj. Na početku liturgijskog slavlja, biskup je pozdravio sve hodočasnike, a na poseban način one koji su pješice došli častiti Gospu.

U svojoj propovijedi, biskup se je spomenuo prošlih hodočašća i naglasio je da svoja srca trebamo još više otvarati Gospi, jer je upravo Ona ta koja će nas obraniti od svakoga zla. Biskup se je također i osvrnuo na današnji svijet, koji sve više i više gleda kroz materijalno dobro, a ono duhovno ostavlja sa strane. Liturgijsko pjevanje predvodio je župni zbor iz Nove Bukovice.

Osim ovog tradicionalnog hodočašća, u Svetište Majci Božjoj Voćinskoj svake godine, tradicionalno hodočašće i zdravstveni djelatnici. Na današnjem hodočašću, hodočastilo je oko 5000 vjernika koji su na ovo hodočašće došli s osobnim prijevozom ili organizirano, a iz Virovitice i okolice put Voćina otišlo je 10 autobusa koji su organizirale župne zajednice. Svake godine, pa tako i ove, neke župe uoči hodočašća u Voćin organizirali su pješačenje Gospi Voćinskoj. U subotu navečer, u organizaciji Župe bl. Alojzija Stepinca iz Milanovca, 50-ak vjernika župe, ali i susjednih krenilo je put Voćina, uz molitvu i pjesmu. Ovim hodom sudionici su još jednom iskazali svoju ljubav prema Gospi Voćinskoj. (www.icv.hr, Fotografije: Božidar Biondić)

Share Button