Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

12. rujna 2012.

Članovi Kluba za ekspedicionizam i sport (KEKS) iz Virovitice predstavili ultramaraton Ilok-Dubrovnik

U Gradskoj knjižnici i čitaonici u Virovitici, članovi KEKS-a Kluba za ekspedicionizam i sport iz Virovitice, održali su prezentaciju svog pothvata nazvanog “Humanitarni biciklistički ultramaraton Ilok – Dubrovnik” kojeg su zajedno s kolegama iz Slavonije, odvezli u srpnju ove godine. KEKSovci, rekreativci koji se zalažu za promociju biciklizma i sporta te zdravog načina života, odvezili su za 77 sata humanitarni ultramaraton od Iloka do Dubrovnika duljine 1.200 kilometara. Prikupljena sredstva od sponzora, prije polaska iz Iloka, iskorištena su za kupnju potrebnih kućanskih aparata SOS Dječjem selu Ladimirevci, u kojem je smješteno 77 djece. I dok su planirali ultramaraton do Dubrovnika simboličnog naziva „77 sati za 77 srca“, kako je ispričao jedan od glavnih pokretača cijele ove akcije, Neven Relić, bili su svjesni zahtjevnosti pothvata, no djeca iz SOS sela Ladimirevci, pojasnio je, to su zaslužila.

– Možda je i bilo preambiciozno od nas odvoziti ovu dionicu, no izazov nam je bio pomaknuti svoje granice. Sumnjam da bi se odvažio bez stanke voziti dulje od ovog, jer od kretanja u Iloku spavali smo svega nekoliko sati – rekao je Neven.

KEKSovci su naglasili kako je bilo teških trenutaka za vrijeme vožnje u kojoj su jedni druge podržavali, ali motiv im je davao i osmijeh djece iz Ladimirevaca, koje su upoznali tijekom planiranja akcije i poznanstvo potvrdili prilikom uručenja korisne donacije te još jednom prilikom same vožnje.

KEKSovci već sada planiraju i slijedeće akcije za narednu godinu u kojima će sigurno biti i onih ekstremnijih, ali i već danas se pomalo sprema organizacija idućeg “Virovtičkog đira”, 1. virovitičke rekreativne biciklijade za koju su primili samo pohvale i to im je zasigurno motiv više da tako nastave i dalje. (www.icv.hr)

Share Button