Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

14. rujna 2012.

Osnovana lokalna akcijska grupa „Virovitički prsten“ (LAG „VIP“) koju čine grad Virovitica te općine Gradina, Lukač, Pitomača, Suhopolje i Špišić Bukovica

U prostorijama virovitičke gradske uprave u petak 14. rujna osnovana je Lokalna akcijska grupa (LAG). LAG koju zajednički čine grad Virovitica te općine Gradina, Lukač, Pitomača, Suhopolje i Špišić Bukovica nosi naziv „Virovitički prsten“ (LAG „VIP“), a temeljem iskustava koja su potvrđena u zemljama članica Europske zajednice ove su jedinice lokalne samouprave odlučile ubuduće zajednički planirati i ostvarivati projekte koji će se financirati iz sredstva strukturnih fondova EU. Ciljevi osnivanja LAG-a između ostalog su briga o infrastrukturnom, ekološko-socijalnom, kulturnom, gospodarskom i drugom razvoju u širem ruralnom području te djelovanje u skladu s LEADER načelima.

Na Osnivačkoj skupštini kojoj je domaćin bio gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin utvrđena je Odluka o osnivanju i usvojen Statut, a za prvog predsjednika jednoglasno je izabran virovitički gradonačelnik Ivica Kirin. Za dopredsjednika izabran je načelnik Općine Lukač Đuro Bukvić. U Nadzorni odbor izabrani su načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić, načelnica Općine Suhopolje Zlata Šljivac i načelnik Općine Gradina Dražen Peić.

– Gradonačelnik ivica Kirin zahvalio se je na povjerenju objasnivši između ostalog da LAG čine javni i privatni partneri s određenog područja koje čini više susjednih zajednica, a obvezno uključuje predstavnike različitih društveno-ekonomskih kategorija te imaju pravo na bespovratnu financijsku potporu za provedbu lokalnih razvojnih strategija. Također je naglasio da svi članovi LAG-a imaju na raspolaganju virovitičku Razvojnu agencija Sjever–DAN za sve upite i pomoć pri radu.

Lokalna akcijska grupa „Virovitički prsten“ (LAG „VIP“) započet će sa učlanjivanjem svih zainteresiranih nakon što se udruga LAG „VIP“ upiše u Registar udruga pri nadležnom tijelu državne uprave. (www.virovitica.hr)

Share Button