Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

27. rujna 2012.

U povodu proslave Dana općine Zdenci održana svečana sjednica i otvorena novoobnovljena kinodvorana te uređeni Trg hrvatskih branitelja.

U povodu proslave Dana općine Zdenci čelnici općine otvorili su novoobnovljenu kinodvoranu te uređeni Trg hrvatskih branitelja u središtu općine. Obilježavanje je počelo svečanom sjednicom na kojoj je načelnik općine Mato Barukčić govorio o realiziranim projektima u protekloj godini, kao što su izgradnja nove javne rasvjete, mjesnih domova, asfaltiranje cesta, izgradnja Trga hrvatskih branitelja i uređenje kinodvorane, potpora školarcima, realizacija socijalnih program i drugo, a nakon toga su podijeljena priznanja i povelje zahvalnosti svima koji su znatno pridonijeli u razvoju općine Zdenci. Priznanja su dobili akademski slikar iz Orahovice Franjo Molnar, Općina Čačinci, Likovna udruga “Petar Smajić” Ernestinovo i Miroslav Božić, a povelje tvrtke Hidroing, Dafit i Liograf te elektroinstalater Mario Ptiček iz Orahovice.

Na kraju sjednice Ugovor o izgradnji kanalizacije Zdenci – Duga Međa potpisali su Zoran Stošić, direktor Papuka d.o.o. Orahovica i Mario Biljan iz Bistra d.o.o. Đurđevac. Taj projekt vrijedan je 11 milijuna kuna, od kojih 90 posto pokrivaju Hrvatske vode. Čestitajući načelniku Barukčiću na ostvarenim rezultatima i optimističnim planovima svi nazočni su svjedočili i ugledu koji Općina Zdenci uživa ne samo u susjedstvu, već i u županiji i šire. To je potvrdio i predsjednik Županijske skupštine Josip Novogradec, ističući općinu Zdenci kao primjer razvoja i izuzetnih rezultata koje mogu postizati jedinice lokalne samouprave. Nakon sjednice otvoren je Trg hrvatskih branitelja svečanim otkrivanjem skulpture koja predstavlja ljude i događaje od početka Domovinskog rata do stvaranje države. Skulpturu su otkrili predsjednica Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu Slatina-Orahovica, Marija Maračić i predsjednik Zajednice udruga HVIDRA Virovitičko-podravske županije Nenad Križić, a blagoslovio ju je orahovački župnik vlč. Željko Strnak. (www.icv.hr)

Share Button