Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

04. listopada 2012.

Održana sjednica Gradskog vijeća Virovitice, glavne teme – proračun, cijene vode i plina

Nakon Aktualnog sata koji je Radio postaja Virovitica izravno prenosila, sjednica Gradskog vijeća grada Virovitice jučer je nastavljena donošenjem niz odluka, zaključaka i rješenja. Većinom glasova, gradski su vijećnici nakon razmatranja i rasprave na sjednici prihvatili polugodišnje izvješće o izvršenju gradskog proračuna za ovu godinu.

Ovogodišnji proračun planiran je u iznosu od 80.660.000 kuna, a ostvarenje za prvo polugodište ove godine iznosi 34.526.681 kunu ili 42,8 posto od planiranog za cijelu godinu.

Prihodi od poslovanja ostvareni su sa 32.648.753 kuna ili sa 45,5 posto od planiranog, a ono što je izuzetno važno prihodi od poreza naplaćeni su u iznosu od 14.162.809 kuna ili sa 51,3 posto od planiranog.

Zbog sve većeg iskazanog interesa poduzetnika za gradnju poduzetničkih zona, na sjednici Vijeća donijeta je i odluka o prodaji pet građevinskih parcela u poduzetničkim zonama grada Virovitice.

Na sjednici Gradskog vijeća direktor trgovačkog društva Plin Vtc Zvonko Kožnjak upoznao je vijećnike da su Odlukom Vlade Republike Hrvatske od 1. svibnja ove godine na snagu stupile nove visine tarifnih stavki za opskrbu prirodnog plina za sve korisnike tarifne grupe kućanstvo te da je uvedena fiksna naknada za svaki ispostavljen račun u iznosu 16.50 kuna (bez PDV-a).

Uz više račune za plin, građani će od 1. siječnja 2013. godine plaćati i više račune za vodu. Kako je naglasio direkor komunalnog društva Virkom Damir Marenić, Uredbom Vlade Republike Hrvatske građanima koji su priključeni na sustav odvodnje otpadnih voda računi za vodu porast će za 7 posto, a onima koji nisu priključeni na sustav odvodnje računi će porasti za 13 posto. Prema izračunima računi za vodu će od 1. siječnja 2013. godine porasti za jednu kunu. (www.icv.hr)

Share Button