Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

16. listopada 2012.

U virovitičkim poduzetničkim zonama novi investitori gradit će 5 proizvodnih hala i zaposliti minimalno 50 novih djelatnika

U prostorijama Grada Virovitice gradonačelnik Ivica Kirin potpisao je ugovore za prodaju građevinskih parcela u poduzetničkim zonama grada Virovitice na kojima će se izgraditi 5 (pet) proizvodnih pogona. Dva proizvodna pogona gradit će se u Poduzetničkoj zoni II, a tri u Poduzetničkoj zoni III.

U uvodu današnjeg potpisivanja gradonačelnik Ivica Kirin naglasio je da se potpisivanjem ovih ugovora šalje poruka svim potencijalnim investitorima da je Virovitica grad u kojem vlada odlična poduzetnička klima. Izrazio je i zadovoljstvo činjenicom da su od 400-tinjak poduzetničkih zona u Hrvatskoj poduzetnici izabrali upravo Viroviticu.

Pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Matija Mustač posebno je istaknuo da je Grad Virovitica sufinancirao nove investitore sa više od 11.000.000,00 kuna te da će ovo potpisivanje donijeti minimalno 50 novozaposlenih djelatnika.

Prva dva Ugovora gradonačelnik je potpisao sa Brankom Carom, direktorom tvrtke Brana d.o.o. iz Virovitice koji po Ugovoru i njegovim riječima namjeravaju na dvije parcele ukupne površine7.307 m²izgraditi pogon za proizvodnju metalnih dijelova za solare u kojoj bi se zaposlilo 7 osoba, te na dvije parcele površine9.000 m2pogon za proizvodnju tjestenine u kojoj bi zaposlilo oko 15 osoba. Investicije će iznositi oko2.500.000,00 eura

Dva Ugovora potpisana su i sa direktorom tvrtke Energija d.o.o Berislavom Prpićem koji na kupljene dvije parcele ukupne površine10.304 m²namjerava izgraditi proizvodne pogone za proizvodnju električne energije na biomasu i zaposliti do 20 osoba, te za kupovinu još dvije parcele površine9.000 m²za proizvodnju peleta i zaposliti do 20 osoba. Vrijednost investicije u prvoj fazi iznosila bi oko 6.000.000,00 eura, a u završnoj čak 20.000.000,00 eura.

Posljednji Ugovor gradonačelnik Kirin potpisao je sa direktorom Tvornice dobre hrane d.o.o., Ivanom Antom Mikulićem koja na parceli površine3.575 m²planira graditi pogon za proizvodnju suhe hrane za male životinje te kroz investiciju vrijednosti oko 1.000.000,00 eura zaposliti 5 osoba. Direktor Mikolić iskoristio je prigodu da se zahvali Gradu Virovitici ističući da su predstavnici tvrtke obišli brojne zone u Republici Hrvatskoj te se odlučili za virovitičku poduzetničku zonu jer je najbolje opremljena. (virovitica.hr)

Share Button