Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

30. listopada 2012.

Pješačko-biciklistička staza povezat će Viroviticu i Koriju

Hrvatske ceste d.o.o raspisale su postupak javne nabave za izgradnju pješačkih i pješačko-biciklističkih staza na relaciji od mosta preko rijeke Ođenice u Virovitici do nogostupa u Koriji. Postojeći nogostup u Strossmayerovoj ulici (obje strane ulice) proširit će se na1,60 metara, u sklopu čega će biti postavljene i kanalice za odvod oborinskih voda, ukupne dužine1700 metara. Izgradit će se i novi nogostupi, širine1,20 metara, od Salona namještaja Palković do postojećeg nogostupa na južnoj strani ulice dužine710 metarate ista dužina nogostupa na sjevernoj strani ulice.

Pješačko-biciklistička staza od benzinske pumpe INA-e do ulaska u naselje Korije bit će široka2,20 metarate će biti potrebno i proširiti kolnik u dužini220 metararadi izvođenja spoja biciklističke staze sa novom stazom. Dužina pješačko-biciklističke staze koja će povezati Viroviticu i Koriju iznosit će1.150 metara.

Na pješačko-biciklističku stazu nadovezat će se nogostup u Koriji od ulaska u naselje do spoja sa postojećim nogostupom u dužini od480 metara.

U sklopu projekta izgradit će se i novi slivnici za odvođenje oborinske odvodnje te je nužna izgradnja mosta preko melioracijskog kanala kao i prilagodba horizontalne i vertikalne signalizacije na djelu prelaska staze preko rampi čvorišta obilaznice grada Virovitice.

Ukupna dužina pješačkih i pješačko-biciklističkih staza iznosi5380 metara, a procijenjena vrijednost radova 3.500.000,00 kuna. (virovitica.hr)

Share Button