Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

07. studenoga 2012.

Identifikacija projekata za Strukturne fondove EU

Ministarstvo turizma objavilo je Javni poziv za identifikaciju turističkih projekata koji imaju namjeru aplicirati za korištenje Strukturnih fondova EU u 2013. godini i u financijskoj perspektivi 2014-2020. sukladno tematskim ciljevima EU i temeljem strateških smjernica razvoja hrvatskog turizma. Javnim pozivom se kroz iskaz interesa nositelja turističkih projekata koji imaju namjeru aplicirati na Strukturne fondove EU formira baza projekata i obavlja njihovo vrednovanje kroz stupanj spremnosti temeljem do sada prikupljene dokumentacije i definiranih izvora sufinanciranja potrebnih za realizaciju projekta i apliciranje na Strukturne fondove EU. Time se namjerava doći do prihvatljivih projekata visokog stupnja spremnosti koji će biti usmjeravani na daljnje mogućnosti institucionalne i financijske podrške ka dovršetku pripreme za apliciranje na Strukturne fondove EU. Projekti koji mogu aplicirati:

1. Javna turistička infrastruktura:

• općine, gradovi, županije i država, odnosno njihova trgovačka društva, institucije i organizacije;

2. Poslovna turistička infrastruktura:

• trgovačka društva i obrti registrirani za obavljanje ugostiteljske i/ili turističke djelatnosti u kategoriji malog i srednjeg poduzetništva;

3. Ljudski potencijali u turizmu:

• obrazovne i znanstvene institucije i organizacije, sustav turističkih zajednica – regionalne i

lokalne turističke zajednice, općine, gradovi, županije, trgovačka društva i obrti, javne ustanove, udruge s programima u turizmu.

Javni poziv otvoren je do 31. prosinca 2012. godine, sve dodatne informacije i obrazac za prijavu može se naći na Internet stranici Ministarstva turizma: www.mint.hr.

(www.icv.hr)

Share Button