Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

13. studenoga 2012.

Položen temeljni kamen za gradnju nove zgrade područne škole u Sv. Đurđu

Župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić, gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin i ravnateljica Osnovne škole Vladimir Nazor Sanjica Samac u Svetom Đurđu položili su temeljni kamen i na taj način svečano obilježili početak gradnje nove zgrade područne škole u Sv. Đurđu.

Na svečanosti, u sklopu koje su prigodnim programom nastupili učenici škole, ravnateljica Sanjica Samac podsjetila je da područnu školu trenutno pohađa 26 učenika u dva kombinirana odjela koji će uskoro dobiti znatno bolje uvjete za nastavak školovanja.

Gradonačelnik Ivica Kirin tom prigodom naglasio je značaj izgradnje nove škole za sam Sv. Đurađ te zahvalio svima koji su bili ustrajni u ideji izgradnje ovog objekta, ali i izrazio nadu da će ovo biti još jedan korak u zadržavanju mladih obitelji u Svetom Đurđu.

Župan Tomislav Tolušić istaknuo je da se je na području Županije u zadnjih nekoliko godina izgradilo ili je u izgradnji 30-ak škola te se je zahvalio gradonačelniku Kirinu što se podjednako brine za sve građane grada u svim njegovim dijelovima.

Vrijednost ugovorenih radova koje će izvesti virovitička građevinska tvrtka Brana iznosi 1.098.000,00, a plod je zajedničkog financiranja Ministarstva znanosti obrazovanja i športa Republike Hrvatske i Grada Virovitice. Završetak izgradnje škole predviđen je do sredine lipnja 2013. godine. (virovitica.hr)

Share Button