Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

16. studenoga 2012.

Stopama Željka Majora: Navijači se uputili pješice iz Čačinaca prema Vukovaru

Klub navijača Mladosti ”Čačinački Alkosi” uz suorganizaciju Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata Orahovica, organizator je akcije u povodu sjećanja na poginulog vukovarskog branitelja, Čačinčanina Željka Majora, sve hrvatske žrtve Domovinskog rata te u sjećanje na Grad Heroj – Vukovar. Akcija je nazvana „Stopama Željka Majora“, a radi se pješačenju od Čačinaca do Vukovara u trajanju od dva dana, do 18. studenoga:
-Pješačimo u čast svim žrtvama Domovinskog rata te poginulog sumještanina Željka Majora koji je život izgubio u Vukovaru. Proteklih godina su mještani Čačinaca te članovi Kluba navijača Mladosti „Čačinački Alkosi“ imali običaj otputovati u studenom u grad Vukovar kako bi se prisjetili velike žrtve koju je taj grad podnio u Domovinskome ratu. Ove godine smo na drukčiji način odlučili obilježiti ovaj događaj. Osim članova Kluba na put će krenuti i pojedinci koji su na taj način odlučili dati svoj doprinos u sjećanje na žrtve. Isto tako ovaj put posvećujemo i našim oslobođenim generalima Gotovini i Markaču za svu žrtvu koju su podnijeli za Hrvatsku. U Vukovaru ćemo položiti vijenac i zapaliti svijeće za sve poginule i za našega Željka Majora. Zahvaljujemo svima koji su nam pomogli i koji su nam dali podršku u organiziranju ovoga događaja– kaže predsjednik Čačinačkih Alkosa Stanko Behin. Iz udruge suorganizatora, Udruge dragovoljaca veterana Domovinskog rata Orahovica, koji su se odmah priključili akciji, poručuju kako je hvale vrijedno da ovi i mladi osjećaju ponos Domovinskog rata:
– Iznimno nam je drago da su ovi mladi ljudi prepoznali veličini i snagu Domovinskog rata i hrvatskih žrtava koji su dali ono najsvetije od sebe, svoj život za slobodnu Hrvatsku. Naši članovi i članovi ostalih udruga proisteklih iz Domovinskog rata priključili su se ovoj akciji punog srca i ponosne duše Hrvatske – rekao je predsjednik Udruge dragovoljaca veterana Domovinskog rata Orahovica Miroslav Tot. Sudionici akcije prije samog početka pješačenja položili su vijenac i zapalili svijeće na grobnom mjestu Željka Majora gdje su ih u suzama dočekala i zahvalili na ovoj gesti roditelji pokojnog Željka, a blagoslov je uputio čačinački župnik vlč. Ivica Razumović. Potom su zapaljene svijeće i kod Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u središtu Čačinaca gdje ih je na put ispratio načelnik općine Čačinci Mirko Mališ ističući ideju, žrtvu i želju mladog naraštaja za čuvanjem uspomene na Domovinski rat i hrvatske žrtve. (www.icv.hr, Fotografije: Vladimir Grgurić)

Share Button