Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

20. studenoga 2012.

U sklopu građanske inicijative “Informacijom do konkurentnosti” u Slatini otvoren info kiosk

Građansku inicijativu pod nazivom “Informacijama do konkurentnosti” u svibnju ove godine, nominirao je LAG Marinianis na natječaj “Naš doprinos zajednici” koji je objavila Zaklada Slagalica iz Osijeka. Cilj ove inicijative bio je izrada web portal za područje LAG-a te izrada i postavljanje informativnog kioska upravo ovdje na šetnici u gradu Slatini, kao sjedištu LAG-a.

Info kiosk postavljen je sa namjerom osiguravanja građanima i posjetiteljima besplatan pristup internetu i novoizrađenom web portalu koji sadrži informacije iz svih sektora sa područja Grada Slatine i susjednih općina. Info kiosk zamišljen je i kao jedna turistička online točka koja bi ujedno pridonijela i promociji ovog područja. Cjelokupna vrijednost ove inicijative procjenjuje se na oko 30.000 kuna, od čega je Zaklada Slagalica dodjelila financijsku potporu od 12.200 kuna, a ostatak je realiziran kroz volontiranje sudionika u provedbi i sredstvima Grada.

Inicijativu je proveo LAG Marinianis, kao nositelj, u suradnji s gradom Slatinom, udrugom DISK, školama sa područja Slatine te građanima volonterima.

Ovom prigodom, zahvaljujem svima koji su sudjelovali u provedbi ove inicijative koja će kao jedan dobar primjer biti poticaj za daljnje udruživanje i suradnju svih aktera za razvoj lokalne zajednice i jačanje suradnje sa jedinicama lokalne samouprave. Na kraju, želim reći da je provedbom ove inicijative, postavljeni info-kiosk u gradu Slatini dostupan svim građanima i posjetiteljima od 0-24 sata, gdje bi svaka tražena informacija bila na dohvat ruci. (radioslatina.hr)

Share Button