Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

21. studenoga 2012.

Zbor i Simfonijski orkestar HRT-a u Crkvi svetog Roka u Virovitici 22. prosinca 2012.

Blagdan Božića nezamisliv je bez svoje glazbe, koja uvelike pridonosi bogatstvu njegova misterija, pa će u tom duhu ove godine zasjati virovitička Crkva sv. Roka.

Riječ je o već tradicionalnom blagdanskom koncertu koji unazad četiri godine organizira Hrvatska radiotelevizija u nekom od posebno vrijednih sakralnih ambijenata, a posljednji je održan prošle godine u Slavonskom Brodu.

Koncert će biti sniman i emitiran u elitnom terminu, na sam dan Božića u 12.30 na Prvom programu HTV-a (poslije Papinog “Urbi et orbi”).

Na koncertu će nastupili Zbor i Simfonijski orkestar HRT-a pod ravnanjem maestra Tončija Bilića, a solistica bi bila naša iznimno uspješna mezzosopranistica Renata Pokupić. Riječ je umjetnici koja gradi veliku međunarodnu karijeru, nastupa u opernim kućama od Londona, Pariza, Washingtona, Madrida, Lillea, Antwerpena.

Kako je riječ o programu prikladnom mjestu i vremenu održavanja, obuhvaćat će Haydnov Te Deum, Pastoralnu simfoniju Ludwiga van Beethovena (u čast pastira koji su pohodili novorođenog Isusa), Laudamus i Magnificat iz Mozartovih Vespri te tradicionalne hrvatske i strane božićne pjesme u obradi Igora Kuljerića. (vt.hr)

Share Button