Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

29. studenoga 2012.

Gdje je nestala pruga Virovitica-Osijek?

U dopisu Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture koji je stigao na adresu Virovitičko-podravske županije stoji kako je u prijedlogu plana investicija koje se planiraju na području Virovitičko-podravske županije predviđena izrada projektne dokumentacije (izvedbenog projekta) za obnovu (remont) pružne dionice Koprivnica-Virovitica u 2013. i 2014. godini, a izvedba radova od 2014. do 2016. godine. Prema Vladi i resornim ministarstvima ove godine nominirano je stotinjak projekata, od strane Virovitičko-podravske županije, gradova i općina, među kojima je i Rekonstrukcija željezničke pruge „Koprivnica – Virovitica – Osijek“. Iako je ovaj potez resornog ministarstva hvalevrijedan, iza njega ipak ostaje gorak okus u ustima. Zašto? Zato što je dionica pruge Virovitica-Osijek, koja je za građane Virovitičko-podravske županije od iznimnog značaja, ispala iz te priče.

Nažalost, ovo izostavljanje projektiranja remonta tog dijela pruge (Virovitica-Osijek) dovoljno govori o (ne)brizi aktualne vlasti za potrebe građana ove ali i svih ostalih slavonskih županija. Najžalosnije od svega je to da u vladajućoj strukturi Hrvatskih željeznica sjede ljudi iz Virovitice koji očito nemaju obzira prema stotinama tisuća hrvatskih građana kojima je upravo pruga Virovitica-Osijek glavna poveznica u njihovom društvenom, studentskom ili poslovnom životu.

Zbog svega navedenog Virovitičko-podravska županija zatražiti će od resornog ministarstva preispitivanje sporne odluke i uvrštavanje smjera Virovitica-Osijek u projekt remonta i obnove.

Share Button