Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

04. prosinca 2012.

U Virovitici i Slatini održano predstavljanje Zakona o fiskalizaciji u prometu gotovinom

U ponedjeljak 03. prosinca 2012. god., izuzetno velik interes pokazali su gospodarstvenici i obrtnici za predavanje o Zakonu o fiskalizaciji u prometu gotovinom, u organizaciji HGK – Županijske komore Virovitica i HOK – Obrtničke komore Virovitičko-podravske županije u suradnji s Poreznom upravom, PU Virovitica i FINA-om, koje je održano u Virovitici u HOK – Udruženju obrtnika Virovitica i u Slatini u Hrvatskom domu, koje je predstavljanje i logističku potporu omogućio Grad Slatina.

U prepunim dvoranama u Virovitici i Slatini bilo je preko 150 gospodarsvenika i obrtnika (u Virovitici preko 80, a u Slatini preko 70). Predstavnike skupa pozdravili su Vladimir Ivoš, predsjednik HOK – Obrtničke komore Virovitičko-podravske županije, Milan Vanđura, tajnik HGK – Županijske komore Virovitica, Silvestar Beneš, pročelnik Porezne uprave, područni ured u Virovitici i Ivica Prekratić, direktor FINA-e, Podružnica Bjelovar.

Zakone je predstavila: Marija Rončević, viši upravni savjetnik u Poreznoj upravi, Područni ured Virovitica, na temu: «Svrha donošenja Zakona o fiskalizaciji«, Andreja Kajtaz, FINA, na temu:«Digitalni certifikati u procesu fiskalizacije« i Sandra Cindrić, FINA, na temu: «Zakon o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi i novi Ovršni zakon«.

Predstavljanjem konačnog Prijedloga Zakona o fiskalizaciji u prometu gotovinom, sudionici su bili upoznati: s ciljevima donošenja Zakona, obveznicima i rokovima u pogledu početka njegove primjene, s preduvjetima koji su potrebni za ispunjavanje obveza u primjeni Zakona (nabava i instaliranje digitalnog certifikata i dr.). (hgk.hr)

 

Share Button