Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

07. prosinca 2012.

Damir Marenić: Iza Virkoma je uspješna godina

Povoljni vremenski uvjeti tijekom jeseni, pa gotovo i sve do ovih dana pogodovali su završetku realizacije mnogobrojnih projekata virovitičke komunalne tvrtke Virkom.

– Kako se bliži kraj kalendarske godine, a i sezone građevinskih radova i mi polako kraju privodimo investicijski ciklus za 2012. godinu. Možemo naglasiti da smo u Virkomu izuzetno zadovoljni jer sve ono što smo planirali za ovu godinu uspjeli i realizirati, što znači da smo za sve investicije osigurali i financijska sredstva. Tako je u Rezovačkim Krčevinama izveden sustav odvodnje naselja u dužini 7.293 metara koji omogućuje oko 400 priključaka, dok je sustav odvodnje, koji omogućuje oko 150 priključaka u dužini 2.214 metara paralelno izveden i u Ulica Sv. Trojstva u Milanovcu. Ovi izgrađeni sustavi odvodnje, ukupne vrijednosti 9,057.364 kuna, koje su kao podizvoditelji za tvrtku Osijek – koteks d.d. izveli djelatnici virovitičke Brane d.o.o., dio su projekta pod nazivom “Unutarnje vode” u okviru programa suradnje Svjetske banke i Republike Hrvatske – o jednoj od kapitalnih investicija izvedenih u ovoj godini govori direktor Virkoma Damir Marenić.

Od ostalih kapitalnih investicija Damir Marenić je izdvojio izgradnju magistralnog cjevovoda Virovitica-Borova u vrijednosti 8,600.000 kuna, izgradnju vodoopskrbe na području općine Suhopolje (Trnava, Trapinska, Sovjak, Žiroslavlje, Bukova) u vrijednosti 6,000.000 kuna, proširenje sustava odvodnje u ulicama Bajer i P. Radića u Virovitici u vrijednosti 700.000 kuna, proširenje javnog vodoopskrbnog sustava na području grada i prigradskih naselja, koji se odnosi prije svega na brdske dijelove prigradskih naselja vrijednosti 500.000 kuna, proširenje javnog odvodnog sustava na području grada i prigradskih naselja, koji se odnosi na izgradnju sekundarnih vodova na brdskim dijelovima prigradskih naselja u vrijednosti 350.000 kuna.

U Virkomu su posebno ponosni i na završetak izgradnje i opremanje laboratorija, vrijednosti 3,000.000 kuna… (www.icv.hr)

 

Share Button