Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

19. prosinca 2012.

Potpora za poticanje književnih programa

Ministarstvo kulture Republike Hrvatske objavilo je Javni poziv za dodjelu potpora za poticanje književnih programa u okviru

knjižarske djelatnosti u 2013. godini. Ministarstvo kulture dodijelit će potpore knjižarama i antikvarijatima za njihove djelatnosti u sljedećim područjima:

– književno-autorske promocije

– tematski književni susreti

– književne radionice koje razvijaju čitateljske navike kod mladih do 18 godina

– književne radionice

– ostale aktivnosti čiji je cilj promicanje kulture čitanja.

 

Cilj Javnoga poziva je stimuliranje nezavisnih knjižara, povećanje dostupnosti knjiga i časopisa te promicanje čitanja. Pravo podnošenja ponuda imaju pravne osobe koje su registrirane za obavljanje knjižarske djelatnosti u Republici Hrvatskoj. Uz ponudu za potporu treba dostaviti:

– ispravno ispunjenu prijavnicu

– registarsku potvrdu iz koje je vidljivo da je predlagatelj registriran za obavljanje knjižarske djelatnosti

– detaljan pregled i opis svih dosadašnjih djelatnosti knjižare u području promidžbe knjiga i kulture čitanja (priložiti dokumentaciju)

– opis knjižarske književne građe (obvezni elementi u prijavnici: broj zastupljenih nakladnika, broj ponuđenih naslova, struktura ponude – odnos komercijalnih naslova prema naslovima koje podupire Ministarstvo kulture, broj književnih časopisa koji su u stalnoj ponudi)

– opis ostale knjižarske građe

– detaljan opis svakog programa za koji se traži potpora:

– detaljna razradba programa (cilj, plan s rokovima, sudionici, voditelj programa)

– konkretni podatci o prostornoj i kadrovskoj ekipiranosti

– detaljan financijski plan za provedbu programa, vlastita osigurana sredstva te sredstva iz drugih izvora.

Knjižare moraju samostalno pripremiti i predložiti projekte koji se ne smiju niti u jednoj točki podudarati s ostalim programima za koje je Ministarstvo već odobrilo financijsku potporu. Ministarstvo kulture neće podupirati promidžbene programe nakladničkih knjižara u kojima su zastupljena isključivo vlastita izdanja. Ponude se mogu poslati poštom ili osobno predati u Ministarstvu kulture, Zagreb, Runjaninova 2. Ponude na ovaj Javni poziv primaju se do 31. siječnja 2013. (icv.hr)

Share Button