Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

28. prosinca 2012.

Produljen rok za identifikaciju projekata za Strukturne fondove

Ministarstvo turizma objavilo je Javni poziv za identifikaciju turističkih projekata koji imaju namjeru aplicirati za korištenje Strukturnih fondova EU u 2013. godini i u financijskoj perspektivi 2014-2020. sukladno tematskim ciljevima EU i temeljem strateških smjernica razvoja hrvatskog turizma. Javnim pozivom se kroz iskaz interesa nositelja turističkih projekata koji imaju namjeru aplicirati na Strukturne fondove EU formira baza projekata i obavlja njihovo vrednovanje kroz stupanj spremnosti temeljem do sada prikupljene dokumentacije i definiranih izvora sufinanciranja potrebnih za realizaciju projekta i apliciranje na Strukturne fondove EU. Time se namjerava doći do prihvatljivih projekata visokog stupnja spremnosti koji će biti usmjeravani na daljnje mogućnosti institucionalne i financijske podrške ka dovršetku pripreme za apliciranje na Strukturne fondove EU. Projekti koji mogu aplicirati:

1. Javna turistička infrastruktura:

• općine, gradovi, županije i država, odnosno njihova trgovačka društva, institucije i organizacije;

2. Poslovna turistička infrastruktura:

• trgovačka društva i obrti registrirani za obavljanje ugostiteljske i/ili turističke djelatnosti u kategoriji malog i srednjeg poduzetništva;

3. Ljudski potencijali u turizmu:

• obrazovne i znanstvene institucije i organizacije, sustav turističkih zajednica – regionalne i lokalne turističke zajednice, općine, gradovi, županije, trgovačka društva i obrti, javne ustanove, udruge s programima u turizmu.

Javni poziv otvoren je do 31. siječnja 2013. godine, sve dodatne informacije i obrazac za prijavu može se naći na Internet stranici Ministarstva turizma

Molimo da svoje projekte prijavite i u bazu razvojnih projekata VIDRA – Agencije za regionalni razvoj Virovitičko – podravske županije, a slobodno nam se obratite i za sva dodatna pitanja. (ravidra.hr)

Share Button