Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

06. listopada 2013.

Ministarstvo turizma je objavilo Javni poziv za Program: Fond za razvoj turizma u 2013. godini

Cilj programa je razvoj turističke infrastrukture i očuvanje turističke resursne osnove u svrhu jačanja konkurentnosti turizma.

Iz sredstava Fonda za razvoj turizma financirati će se slijedeća područja:

JAVNA INFRASTRUKTURA U TURIZMU su objekti javnih subjekata kojima se unaprjeđuje konkurentnost turističke destinacije razvojem različitih oblika turističke ponude (kongresni, zdravstveni, kulturni i drugi oblici turizma).

  • višenamjenski objekti, centri/dvorane za održavanje specijaliziranih ugostiteljsko turističkih obrazovnih programa, kongresa/konvencija, izložbi, koncerata i drugih događanja
  • javna golf igrališta (bez smještajnih objekata)
  • objekti sportsko-planinskih turističkih odredišta (skijaški liftovi, vučnice, žičare, staze, sustavi za pravljenje umjetnog snijega i sl.)
  • objekti lokalne infrastrukture: plaže, turistički informativni centri, centri za posjetitelje kao dio sadržaja projekta javne turističke infrastrukture i sl.
  • objekti izletničke infrastrukture kao npr: vidikovci, špilje, biciklističke staze, planinarske staze, vinske ceste, poučne staze i druge tematske ceste, putovi i staze.
  • Tematski parkovi
  • drugi objekti javne infrastrukture u turizmu

TURISTIČKE ATRAKCIJE

  • objekti devastirane kulturne i povijesne baštine (dvorci, palače, kurije, utvrde, kuće tradicijske arhitekture, spomenici industrijske baštine, tradicijske radionice itd.) koji će se valorizirati kroz turizam kao objekti javne infrastrukture: muzeji, koncertne dvorane, dvorane za sastanke i/ili izložbe i sl.
  • resursi prirodne baštine (nenaseljeni otoci, jezera, vodopadi, kanjoni, močvare, zaštićena prirodna područja i dr.) koji se valoriziraju kroz turizam.

Sredstva su namijenjena za a) izradu projektne dokumentacije; pripremu ostale natječajne dokumentacije koja nedostaje investicijskom projektu javne turističke infrastrukture, a neophodna je za kandidiranje projekata za korištenje sredstava iz Strukturnih fondova Europske unije; investicije: izgradnja, uređenje i obnova javne infrastrukture.

Ministarstvo sufinancira do 80% opravdanih/prihvatljivih troškova provedbe pojedinačnog programa ili projekta. Minimalni iznos odobrene potpore je 100.000,00 kn, a maksimalni iznos po pojedinom korisniku, odnosno projektu/programu nije ograničen osim za trgovačka društva. Ukupna vrijednost projekta koji se kandidira za korištenje sredstava iz fondova EU, ne smije biti manja od 7.500.000,00 kn, a rok za prijavu je 4. 11. 2013.

Za sva dodatna pitanja slobodno se možete obratiti u VIDRA-u – Agenciju za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije. (ravidra.hr)

Share Button