Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

31. listopada 2014.

Otvoren natječaj ERASMUS+ Ključna aktivnost 3 – Podrška reformi politika

Europska unija financirati će suradnju s civilnim društvom u području obrazovanja i osposobljavanja te mladih

Cilj ovog natječaja jest osigurati strukturnu potporu u obliku bespovratnih sredstva za poslovanje europskim nevladinim organizacijama i mrežama na razini EU-a koja djeluju u području obrazovanja i osposobljavanja ili u području mladih. Natječaj je otvoren od 28. listopada do 17. prosinca 2014. godine.

U okviru ovog poziva omogućiti će se sredstva kroz sljedeće dvije skupine:

1. Suradnja s civilnim društvom u području obrazovanja i osposobljavanja

Od organizacija se očekuje da razvijaju i provode inovativne, ciljane i kreativne strategije i aktivnosti s ciljem pružanja potpore učinkovitoj provedbi reformi i mjera u područjima: promicanja izvrsnosti i inovativnosti, rješavanje problema niske razine stručne kvalificiranosti, pružanje potpore novim generacijama podučavatelja, priznavanje i vrednovanje vještina. Ukupan proračun EU-a za sufinanciranje ovog područja iznosi 2,500,000 €.

2. Suradnja s civilnim društvom u području mladih

Ciljevi obuhvaćaju promicanje zapošljavanja mladih ljudi, poticanje osnaživanja mladih u društvu, doprinos osobnom, društvenom i profesionalnom razvoju mladih u Europi, promicanje interkulturnog učenja, poštovanja različitosti i vrijednosti solidarnosti, te promicanje uključivanja mladih sa slabijim mogućnostima u društvo. Ukupan proračun EU-a za sufinanciranje ovog područja iznosi 3,800,000 €.

Više o programu Erasmus+ i dokumentaciju za prijavu na natječaj pronađite na: www.europski-fondovi.eu/program/erasmus. (europski-fondovi.eu, ravidra.hr)

Share Button