Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

15. travnja 2016.

Javni natječaj za prijam u službu u Ured župana Virovitičko-podravske županije

Sukladno članku 19. stavku 1. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi („Narodne novine“ broj 86/08, 61/11), pročelnica Ureda župana Virovitičko-podravske županije raspisala je javni natječaj objavljen u Narodnim novinama broj 33/16 od 15. travnja 2016. godine za

  • zamjenika pročelnika Ureda župana – 1 izvršitelj/ica na neodređeno vrijeme

Tekst natječaja dostupan je na web stranici Narodnih novina: narodne-novine.nn.hr.

Od dana objave natječaja u „Narodnim novinama“ počinje teći osmodnevni rok za podnošenje prijava na natječaj. Posljednji dan za podnošenje prijava je 25. travnja 2016. godine.

UPUTE I OBAVIJESTI KANDIDATIMA

1.     Opis poslova radnog mjesta zamjenika pročelnika Ureda župana Virovitičko-podravske županije:

  • zamjenjuje pročelnika u upravljanju Uredom u slučaju njegova izbivanja ili spriječenosti u radu u skladu sa zakonom i drugim propisima
  • koordinira obavljanje poslova u pojedinim područjima iz djelokruga Ureda koje mu povjeri pročelnik te izvješćuje pročelnika o njihovom ostvarivanju
  • obavlja i druge zadatke i poslove koje mu povjeri pročelnik

2.     Podaci o plaći

Sukladno članku 8. Zakona o plaćama u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi („Narodne novine“ 28/10) plaću službenika, odnosno namještenika u upravnim odjelima i službama jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave čini umnožak koeficijenata složenosti poslova radnog mjesta na koje je službenik, odnosno namještenik raspoređen i osnovice za obračun plaće, uvećan za 0,5 % za svaku navršenu godinu radnog staža.

Prema Odluci o koeficijentima za obračun plaće službenika i namještenika u upravnim tijelima Virovitičko-podravske županije („Službeni glasnik“ Virovitičko-podravske županije broj 6/10) koeficijent  složenosti poslova za radno mjesto zamjenika pročelnika upravnog tijela iznosi 3,50. Osnovica za obračun plaće određena je Odlukom o visini osnovice za obračun plaća djelatnika upravnih tijela Virovitičko-podravske županije Klasa: 120-01/10-01/02, Urbroj: 2189/1-06/1-10-2 od 15. listopada 2012.

3.     Testiranje kandidata

Za kandidate koji ispunjavaju formalne uvjete natječaja, provest će se  prethodna provjera znanja i sposobnosti  putem pisanog testiranja i intervjua.

Na web stranici Virovitičko-podravske županije (www.vpz.hr) te na oglasnoj ploči Virovitičko-podravske županije objavit će se vrijeme održavanja prethodne provjere znanja i sposobnosti kandidata najmanje 5 dana prije održavanja provjere.

Za kandidata koji ne pristupi prethodnoj provjeri znanja smatra se da je povukao prijavu na natječaj.

Za svaki dio provjere znanja (pisano testiranje i intervju) kandidatima se dodjeljuje određeni broj bodova od 1-10.

Pitanja kojima se testira provjera znanja, sposobnosti i vještina bitnih za obavljanje poslova radnog mjesta za koje je raspisan javni natječaj temelje se na sljedećim propisima:

  • Zakon o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi („Narodne novine“ broj 33/01, 60/01 – vjerodostojno tumačenje, 129/05, 109/07, 125/08, 36/09, 150/11, 144/12, 19/13, 137/15)
  • Zakon o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi („Narodne novine“ broj 86/08, 61/11),
  • Zakon o pravu na pristup informacijama („Narodne novine“ broj 25/13, 85/15).

 Po dolasku, prije početka provjere znanja, kandidati su dužni predočiti odgovarajuću identifikacijsku ispravu radi utvrđivanja identiteta.

Kandidati koji ne mogu dokazati identitet neće moći pristupiti testiranju.

Po završetku pismenog testiranja, kandidati koji su ostvarili najmanje 50% ukupnog broja bodova pristupit će razgovoru s Povjerenstvom za provedbu natječaja (intervju).

Povjerenstvo kroz razgovor s kandidatom utvrđuje interese, profesionalne ciljeve i motivaciju kandidata za rad.

Nakon završetka provjere znanja (pisanog testiranja i intervjua) Povjerenstvo za provedbu natječaja utvrđuje rang listu kandidata prema ukupnom broju ostvarenih bodova.

Molimo podnositelje da u prijavi navedu broj fiksnog ili mobilnog telefona na koji, u slučaju potrebe, mogu biti kontaktirani tijekom natječajnog postupka.

Također, molimo podnositelje da prijavi prilože sve isprave naznačene u natječaju i to u obliku navedenom u natječaju. Ukoliko utvrdite da je potrebno dopuniti prijavu koju ste već podnijeli, to je moguće učiniti zaključno do dana isteka natječajnog roka.

Kandidat može tijekom natječajnog postupka pisanim putem povući prijavu.

Eventualne dodatne upite možete poslati putem elektroničke pošte na adresu sanja.sabolic@vpz.hr.

Share Button