Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

01. lipnja 2016.

U četvrtak će se održati 2. Zlatni Orah – natjecanje slastičara koje jamči vrhunski kulinarski spektakl

U organizaciji Udruge kuhara grada Orahovice te suorganizaciji Grada Orahovice i Turističke zajednica grada, 2. lipnja 2016. godine, u Orahovici će biti održano 2. Međunarodno natjecanje slastičara ”Zlatni Orah”. Manifestacija će biti će održana u Hotelu ”Dukat” u Orahovici, a riječ je o manifestaciji koja jamči veliki kulinarski spektakl jer su najavljeni ponajbolji slastičari iz Hrvatske te vrhunski majstori slastica iz: Slovenije, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Austrije, Srbije,…. Isto tako, u posebnoj kategoriji natjecat će se mladi slastičari, učenici strukovnih škola iz Vinkovaca, Osijeka, Virovitice, Pitomače, Slatine i Orahovice:

Tema natjecanja je orah kao autohtona namirnica ovoga kraja te simbol grada Orahovice što govori da se kroz ovu manifestaciju želi promovirati gastronomiju ovoga kraja. Na završnoj svečanoj večeri nakon natjecanja, svojim autohtonim jelima predstavit će se restorani i hoteli Virovitičko-podravske županije i Slavonije čime se želi još više naglasiti promocija gastronomije Virovitičko-podravske županije i cijele Slavonije. Sudačko povjerenstvo bit će sačinjeno od hrvatskih akademika kuharstva i slastičarstva te visokih kuharskih stručnjaka iz susjedne BIH članova Svjetske kuharske organizacije.

– Stručni pokrovitelj manifestacije je Hrvatski kuharski savez, a Zlatni pokrovitelj Podravka iz Koprivnice. Natjecanje će biti održano u dvije kategorije i to profesionalci i učenici strukovnih škola – rekao je predsjednik Udruge kuhara grada Orahovice Dražen Šafar.

Tijek završne večeri glazbom će pratiti Suhopoljski tamburaši, a generalni pokrovitelji događaja su Grad Orahovica i Virovitičko-podravska županija. (vg)

Share Button