Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

13. lipnja 2016.

Glasnici Istine sudjelovali na Memorijalnoj utrci u Gornjoj Gračenici, Kristina Špoljarić iz Zdenaca ponovno pobijedila

Maratonci VPŽ -˝Glasnici istine˝ (Tutenov, Kovač, Špehar, Pelengić, Draksler) te Kristina Špoljarić iz Zdenaca, sudjelovali su na 1. Memorijalnoj utrci za poginule branitelje Gornje Gračenice u Sisačko-moslavačkoj županiji.

U povodu tradicionalnih 15. lipanjskih susreta poznati maratonac Igor Vuković iz Gornje Gračenice organizirao je po prvi puta memorijalna utrku za poginule branitelje iz Gornje Gračenice koja je bila natjecateljskog karaktera te se trčala u dužini od 10 km po prekrasnom vinogorju Moslavačke gore. Organizator je pored Glasnika istine koji redovito sudjeluju na svim memorijalnim utrkama diljem Hrvatske okupio četrdesetak natjecatelja od Osijeka, Zagreba, Popovače, Kutine, Našica te domaćih trkača iz Gornje Gračenice.

Prije samog starta utrke ispred spomen obilježja poginulim braniteljima pred Crkvom sv. Martina (Župa Voloder), simboličnim paljenjem svijeće počast poginulim odali su dožupan Sisačko-moslavačke županije Marin Paletić, Katica Demeter predsjednica udruge roditelja poginulih branitelja grada Kutine, te natjecatelji predvođeni članovima udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije ˝Glasnici istine˝i članovima UHBLPTSP VPŽ.

Pozdravnim riječima sudionicima ove Memorijalne utrke obratili su se organizator Igor Vuković, te Katica Demeter koja je između ostalog zahvalila i organizatoru kao i Glasnicima istine što ne zaboravljaju one koji su svoje živote dali za slobodu Hrvatsku – našu djecu! Pobjednik ove iznimno zahtjevne utrke u muškoj konkurenciji bio je Ivan Maletić član AK ˝Moslavina u pokretu˝iz Kutine ispred Đure Komljenovića i Marijan Cindrića.

Kristina Špoljarić iz Zdenaca pobijedila je u ženskoj konkurenciji te nastavila svoj niz: nastup-medalja, te odlično istrčanim vremenom najavila još veća dostignuća. Od Glasnika istine najbolji rezultat ostvario je Goran Draksler koji je bio 6. u ukupnom poretku.

Po završetku utrke na upriličenoj svečanoj večeri ˝Glasnici istine˝ imali su prigodu predstaviti svoju udrugu, članove te dosadašnji rad kao i najaviti predstojeće događaje a iskoristili su i prisutnost mladih moslavačkih tamburaša pokazavši svoje ˝skrivene talente˝. Sljedeća aktivnost Glasnika je 25. lipnja kada će u spomen na 108. brigadu HV-a (Slavonsko-brodsku) sudjelovati u štafetnom ultramaratonu koji će se trčati od Ovčare do Slavonskog Broda u dužini od 108 km. (www.vpz.hr)

Share Button