Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

16. lipnja 2016.

Drugu godinu zaredom: Vatra i Tango na vrhu 100 najemitiranijih pjesama u Hrvatskoj 2015. godine

Na stranicama Hrvatske udruge za zaštitu izvođačih prava (Huzip) ovih je dana objavljena top lista 100 najemitiranijih pjesama u Hrvatskoj.
U obzir je uzeta poprilično velika brojka od 17.807.211 prijavljenih i obrađenih izvođenja na hrvatskim radio i TV postajama tijekom cijele 2015. godine.
U prvih 10 najemitiranijih pjesama nalazi se šest pjesama domaćih izvođača te četiri pjesme stranih glazbenika. Točnije, nakon Vatre koja je osvojila prvo mjesto sa singlom “Tango” koji se na toj poziciji nalazi već drugu godinu zaredom, slijedi Toni Cetinski s pjesmom “Krik”, dok je trećoj poziciji Neno Belan & Fiumens s “Jer je pjesma dio nas”.
Listu nakon njih obilježava Mark Ronson ft. Bruno Mars s “Uptown Funk”, te pjesma “King” britanskog electro dua Years & Years.
Nakon Elementala i singla “Goli i bosi”, 7. i 8. poziciju ponovno su zauzeli strani izvođači, točnije Kanye West, Paul McCartney i Rihanna na zajedničkom singlu “Fourfiveseconds” te Ed Sheeran s “Thinking Out Loud”. Na 9. i 10. mjestu našli su se Tomislav Bralić & Klapa Intrade sa “Zalutali pogled” te Petar Grašo s pjesmom “Moje zlato”.
Inače, virovitička Vatra trenutno vrijedno radi na novim pjesmama. U rujnu će objaviti novi singl, a prvi akustični koncert u Lisinskom će održati 29. listopada. (www.muzika.hr)

Share Button