Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

27. srpnja 2016.

Apel za pomoć obitelji Podobnik koja ima troje malene dječice i kojoj je poplava uništila pokućstvo, odnijela 30 kokoši, opustošila vrt…

Siloviti ljetni pljusak potpuno je poharao dvorište i unutrašnjost kuće obitelji Danijela i Martine Podobnik, koja se nalazi na kraju sela Sladojevci uz slatinsku obilaznicu.
Ovoj mladoj obitelji s troje malene djece potpuno je uništen vrt s povrćem, voda je odnijela 30 kokoši, a svinje i koze su jedva spasili od utapljanja. Budući da je kuća dosta niža od razine ceste, a s druge strane je bedem od nasipa obilaznice, voda je prodrla u kuću i uništila dvije škrinje za meso, perilicu, sijeno za koze i građevinski materijal za dovršetak kuće.

Djeca su vrištala od straha, jer je voda za nekoliko minuta preplavila dvorište i kuću. Obitelj je očajna jer otac obitelji radi na sezonskim poslovima u šumi, a majka brine za jednogodišnjeg Filipa i imaju dvoje malenih školaraca Leona i Hanu. Za Hanu se već i prije tražila pomoć jer je kao mala oboljela od raka bubrega, od kojih je jedan izvađen kada je imala 5 godina i sada je, hvala Bogu, izliječena.

Apelira se na sve one koji mogu, da, prema svojim mogućnostima pomognu ovu obitelj, materijalno ili novčano. Može ih se posjetiti na adresi Grobljanska 20 – telefon 033 543-373 (uz bivšu Marasovu gostionu) ili putem Crvenog križa Slatina. (www.slatina.net, vj)

Share Button