Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

14. listopada 2016.

U ”Kampu malih rendžera” Čačinčani su bili ”na krovu” Virovitičko-podravske županije”

Javna ustanova Park prirode Papuk , već šestu godinu zaredom, u suradnji lokalnim osnovnim školama organizira ”Kamp malih rendžera”. U kampu, koji se održao u Parku prirode Papuk, sudjelovalo je 16 osnovnoškolaca iz Čačinaca, Orahovice i Velike koji su se popeli na najviši vrh Papuka – Ivačku glavu.
Kamp rendžera zamišljen je kao spoj rekreacije, obrazovanja, druženja i zabave mladih u smislu doživljavanja boravka u prirodi. Djeci je u kampu prezentirana važnost odnosa čovjeka prema potrebi za očuvanjem prirode za buduće naraštaje. U sklopu 6. Kampa malih papučkih rendžera, između ostalog, održano je predavanje o boravku u prirodi, predavanje o znamenitostima Jankovca i PP Papuk, orijentacijsko natjecanje, rendžerska ophodnja na papučke vrhove, obilazak Grofove staze na Jankovcu, vožnja kanuima…
Inače, Ivačka glava je kamenit vrh na glavnom hrptu Papuka. Ime je navodno dobila po veličkom plemiću Ivanku, a u davnini je bila poznata i pod imenom Klinovac. Na vrhu je nekoć stajala razgledna piramida, podignuta radi prostranog vidika preko Podravine sve do planine Mecsek u Mađarskoj, a preko Požeške kotline do bosanskih planina. Iako danas nema piramide, po slikovitosti vrha i vidika s njega, Ivačka je glava najljepši vrh na Papuku i jedan od najljepših u slavonskom gorju. (www.pppapuk.hr)

Share Button