Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

27. studenoga 2016.

Više od 200 HGSS-ovaca i 15 pasa na Velebitu traga za nestalim starcem, među njima su i pripadnici HGSS-a Orahovica s pročelnikom Ivicom Kašubom

Više od 200 pripadnika HGSS-A, 50-ak mještana i planinara, 15 potražnih pasa, bespilotne letjelice i 50 terenskih vozila sudjelovali su u nedjelju od samog svitanja u potrazi za 81-godišnjim Josipom Cindrićem koji je prije jedanaest dana nestao na Velebitu.

Riječ je o jednoj od najvećih akcija u povijesti HGSS-a čiji pripadnici uzalud već danima požrtvovno traže nestalog Cindrića. On je na Velebit, predio Libinje, dopratio sina, također Josipa Cindrića, koji je paraglajder. Nakon leta na istom mjestu je našao vozilo, ali oca nije bilo nigdje.

– Sve smo ovo pretražili, sumnjam na zlo – tiho je rekao Vinku Prizmiću, pročelniku HGSS-a i Stipi Božiću očajni sin koji je prije nekoliko dana ponudio nagradu od 100.000 kuna onome tko mu nađe oca. Do nedjelje su tražioci pretražili 1500 hektara, prešli stotine i stotine kilometara. Među njima su i pripadnici HGSS-a Orahovica predvođeni pročelnikom Ivicom Kašubom. HGSS-ovci će opet na Velebit u ponedjeljak. (www.lokalni.hr, Fotografija: screenshot HRT)

Share Button