Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

20. prosinca 2016.

U 2017. godini kreće gradnja dva sustava navodnjavanja, Novi Gradac – Detkovac i Đolta, a pokreće se i sustav navodnjavanja Lukač

I dok su radovi na sustavu navodnjavanja Kapinci – Vaška završeni, iduće godine Virovitičko-podravska županija kreće s gradnjom dva nova sustava navodnjavanja, Novi Gradac – Detkovac i Đolta. Osim toga, pokreće se još jedan sustav navodnjavanja – Lukač. Za navedeno je u proračunu izdvojeno oko 4,6 milijuna kuna, a sustavi navodnjavanja značajno će podignuti nivo razvoja poljoprivrede u Virovitičko-podravskoj županiji, ponudivši našim poljoprivrednicima mogućnost navodnjavanja poljoprivrednih površina.

– Dovršetak ovih sustava navodnjavanja na području županije omogućit će razvoj poljoprivrede te će doprinijeti povećanju poljoprivrednih prinosa, stat će se na kraj i štetama od suša. Osim poljoprivrede, sustavi navodnjavanja utjecat će i na razvoj prerađivačke industrije, kao i otvaranje novih radnih mjesta – podcrtao je županijski pročelnik za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove Igor Andrović.

Izuzev toga, u Proračunu Virovitičko-podravske županije, za razvoj poljoprivrede, između ostalog sufinancirat će se edukacija poljoprivrednika, a osigurano je i 200.000 kuna za sufinanciranje razvojnih programa u poljoprivredi… (www.vpz.hr, Fotografija: Ivan Šemper)

Share Button