Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

27. prosinca 2016.

Pitomača: Marija Husar, Antonija Šola i mnogi drugi pjevat će u adventskoj čaroliji za one koje život nije mazio

Glazbena čarolija Adventa u Pitomači u iduća će dva dana ljubiteljima glazbe ponuditi priliku da uživaju u blagdanskom programu koji su za njih pripremili poznati izvođači, ali i da učine dobro djelo i pomognu onima koje život nije mazio. Čak dva humanitarna koncerta održat će se u dvorani Doma kulture u Pitomači. Prvo će u utorak 27. prosinca, s početkom u 19 sati Marija Husar zajedno sa sestrama Palić, koje su se u svojoj karijeri uglavnom posvetile duhovnoj glazbi, upriličiti Plesni Božić. Kao što nam je pojasnio ravnatelj Centra za kulturu “Drago Britvić” iz Pitomače, Rajko Stilinović, svrha koncerta je pomoći obitelji Car.
– Radi se o obitelji iz Velike Črešnjevice koja ima teško bolesno dijete i živi u vrlo lošim uvjetima. Pokrenuli smo i jednu širu akciju, a humanitarni koncert ide u pravcu pomoći za izgradnju kuće, odnosno ishođenje građevinske dozvole. Želimo stvoriti uvjete da se može krenuti u gradnju kuće na proljeće i da u potpunosti to realiziramo iduće godine. Kompletni prihodi od ulaznica ići će u tu svrhu – pojasnio nam je Stilinović.
Ulaznica za koncert bit će 15 kuna, a sve je organizirano u suradnji Centra za kulturu, Općine Pitomača i braniteljskih udruga s nadom da će se šesteročlanoj obitelji Car koja živi u dotrajaloj kućici moći priuštiti adekvatni uvjeti za život.
Dan nakon tog koncerta, 28. prosinca, već tradicionalno će se održati još jedan plemeniti koncert za djecu bez roditeljske skrbi.
– Već deset godina na isti dan u Pitomači organiziramo koncert za SOS Dječje selo Hrvatska na kojemu će cjelokupan prihod od ulaznica ići njima – rekao je Stilinović.
S ciljem da se prikupi što više sredstava na tom će koncertu s početkom u 18 sati okupljene zabavljati Antonija Šola, Doris Pinčić, Dražen Žanko, The Fusion, Tomislav Tišljar, Antonija Domšić i mnogi drugi. Ulaznica je također simboličnih 15 kuna. (www.epodravina.hr)

Share Button