Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

28. siječnja 2017.

Fotogalerija: Ima samo sedam godina, a na skijama „leti“ kao Ivica Kostelić, upoznajte „kralja skijališta“ Roka Čurića

Mrkve su ipak ostale „u skladištu“. Iako je za subota na Skijalištu Tominac trebala biti rezervirana za izradu snjegovića, suhi snijeg nije kreirao izradu desetaka snjegovića, no zato je bio idealan za one koji su se odlučili za sanjkanje, vrećanje, skijanje, bordanje.

U subotu ih je bilo nekoliko stotina, a prema registarskim oznakama, iz Osijeka, Đakova, Našica, su mnogi potegnuli prema Tomincu. Bili su tu članovi Skijaškog kluba Slatina, članovi Društva „Naša djeca Slatina“, a i direktorica Turističke zajednice Grada Slatine Helena Hegediš koja je podcrtala „kako je ovo još jedan sjajan skijaški vikend“. Bilo je i toplog čaja, vina, na štapovima su se pekle kobasice i slanina.

Među mnoštvom skijaša, jedan je stalno „upadao u kadar“, maleni „slalomaš“ u plavoj kombinaciji, neumorno se „penjao“ vučnicom i još brže spuštao prema dolini, daleko brže od mnogih starijih… On je Roko Čurić, sedmogodišnjak iz Slatine, učenik prvog razreda OŠ Josip Kozarac. On je na skijama „letio“ kao Ivica Kostelić.

– Skijam od svoje druge godine. Snijeg je odličan za skijanje. Kako naučiti skijati? Prvo nabavite štapove i skije, i počnete. Treba vam, jedno dva dana – elaborirao je uz smiješak „kralj skijališta Tominac“ Roko Čurić.

Njegova sestra Nika, kratko je dodala, kako ih je skijanju naučio otac, te da su „prvo naučili hodati, a odmah potom i skijati“. No, tko zna, možda jednog dana i iz ravne Slavonije dobijemo sjajnog skijaša… (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Share Button