Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

09. svibnja 2017.

Iz „radionice majstora likera“ Krešimira Kostelca izašli su „Krkan“, „Crvenkapica“, „Baba Roga“, „Nosorog“, „Lovac Luka“…

Iz radionice majstora voćnih likera, Krešimira Kostelca i njegovog Fructusa iz Orahovice, na tržište je plasirana nova paleta proizvoda, pomalo neuobičajenog naziva. „Infuzija“ je liker od višnje, „Baba Roga“ je sljubila jabuku i cimet, „Odmetnik“ je od pelina i meda, „Crvenkapica“ je liker od borovnice, a „Nosorog“ od suhih šljiva. „Lovac Luka“ je „komplot“ različitih trava, a slikoviti – „Krkan“ od limuna.

– Primijetili smo kako tržište želi pamtljive proizvode, a da oni istodobno budu kvalitetni kao i do sada, pa smo tako i krenuli s neuobičajenim imenima i za sada to odlično ide – kazao nam je vlasnik Fructusa Krešimir Kostelac, kojega je u utorak posjetio i županijski pročelnik za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove Igor Andrović.

Iako ovi liker „ne prže usta i jednjak“, morate pripaziti da vas druženje s Crvenkapicom ili Krkanom skupo ne košta, jer nakon nekoliko boca „Babe Roge“, prema riječima Kostelca, mogli bi preuzeti njen lik… (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Share Button