Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

04. srpnja 2017.

„Ležećim biciklom“, Zdenko Nađ putuje iz Virovitičko-podravske županije prema Stuttgartu i onda put Amsterdama: Sve radim zbog sestre Martine

Kad se završi, bit će to zasigurno njegova avantura života. Zdenko Nađ iz Donje Pištane kod Orahovice krenuo je „ležećim biciklom“ prema Stuttgartu, a potom put Amsterdama. U utorak je već prošao kroz Virovitičko-podravsku županiju, a potom će kroz Hrvatsku, Sloveniju, Austriju ući u Njemačku i nastaviti put Stuttgarta. Na svom blogu „nadvakotaca“, naglasio je kako će mu najveći izazov predstavljati Alpe. Prvi dio puta je od Donje Pištane kod Orahovice do Stuttgarta, najvećeg grada njemačke savezne pokrajine Baden-Württemberg (1.076 kilometara). U planu mu je do grada Porschea doći za 15 dana vozeći prosječno 72 kilometara dnevno.

„Idem živjeti, uživati, voziti i voljeti. Igrati se. Izaći iz zone komfora, barem na jedno ljeto, proživjeti jedinstvenu avanturu i iz toga izvući najbolje za sebe. Potražiti na neko vrijeme svoje mjesto pod suncem. Ja sam sanjar. Teško pamtim činjenica, nagone me osjećaji više od zdravog razuma“. Podcrtao je Zdenko Nađ iz Donje Pištane. Zašto se odlučio na taj put.
– Zašto Stuttgart? Zbog toga što se tamo nalazi jedna djevojka, imenom Martina. Koja mi je ujedno i sestra – podcrtao je Zdenko.
Zdenko sretno. (www.vpz.hr, blog nadvakotaca, Fotografije: nadvakotaca, domovina.net, Facebook)

Share Button