Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

11. srpnja 2017.

Bio je svjetski prvak s Hrvatskom, najbolji strijelac Francuske u N1 ligi, a s 27 godina, najbolji virovitički rukometaš u novijoj povijesti, Slaven Brdar, željan je novih izazova

Prošlo je osam godina od tog kolovoza 2009. godine. Tog ljeta, činilo se kako se virovitičkom rukometašu Slavenu Brdaru „otvara cijeli svijet“. Bio je važna karika u juniorskoj reprezentaciji Hrvatske koje je u Tunisu osvojila zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu (iz te generacije jedino je Luka Stepančić napravio zapaženiju karijeru nap.a.). Iste je godine dobio Povelju zahvalnosti Virovitičko-podravske županije. Tada je imao 19 godina i pred njim je bio cijeli svijet.

Slavena Brdara život nije mazio. Nije imao nekoga „za poguranac“, u klubove nije dolazio „preko veze“, ali je uvijek bio „fajter“ željan dokazivanja i željan “biti najbolji”, uvijek “gladan golova”. Kako u Virovitici, tako i u Varaždinu, Bjelovaru, Sisku, pa u Italiji i naposljetku, u Francuskoj.

U zemlji „galskih pijetlova“, već je četiri godine. Zadnje tri bio je prva violina Villefranchea, kluba u kojem je bio najbolji strijelac, a zadnje dvije godine – kapetan. Stranac i kapetan.
Od ovog proljeća, na novoj je destinaciji. Klub se zove Valence Handball. Prošle godine su igrali u Pro Ligi, što je ekvivalent hrvatskoj I. B HRL.
– Potpisao sam u travnju. Imali su još pet utakmica do kraja, trebale su im dvije pobjede, a oni su u tih pet dvoboja imali pobjedu i neodlučeno i ispali u niži rang. No skupili su jaku ekipu i žele se već ove godine vratiti u Pro Ligu– kazao je Slaven Brdar.

U njegovom bivšem klubu nisu stvarali prepreke za odlazak, no, istodobno su bili iznimno zahvalni za „velikog Hrvata“, poželjevši mu povratak na parket, jer je tri kola prije kraja natjecanja teško stradao. Naime, najbolji virovitički rukometaš u novijoj povijesti, ovog je proljeća imao gadnu ozljedu. Desno koljeno se „razletjelo“. Stradao je prednji i stražnji križni ligament, meniskus. Trenutno je na rehabilitaciji.

slaven 1

Na parket će krajem ove ili početkom iduće godine.
– Francuska je sjajna zemlja za rukomet. Zahvalan sam ljudima iz bivšeg kluba, presretan jer sam u novoj sredini. Pomalo mi trebaju novi izazovi. U Villefrancheu sam 2016. bio najbolji strijelac lige sa 180 golova. Sada slijede nova dokazivanja.

Ima 27 godina, a vjeruje da bi mogao i do Prve lige. To bi mu bila kruna karijere u kojoj je sve stekao svojim radom. Naravno, pogleda i prema Virovitici, gdje će se od ove jeseni igrati I. B HRL.
– Drago mi je što je Virovitica dohvatila viši rang. Pratio sam rezultate. Veseli me da se do ulaska u viši rang došlo zahvaljujući domaćim igračima. To je putokaz kao treba nastaviti i nadalje – zaključio je Slaven Brdar, uz Dinu Dragičevića, koji je trenersku sreću pronašao u Njemačkoj, najbolji virovitički rukometaš u novijoj povijesti. (www.vpz.hr, Fotografije: Facebook, Kristijan Toplak)

Share Button