Fotogalerija: Uz glazbu i bogat enogastronomski program u Pitomači podijeljeno 2.000 pečenjaka
Mnoštvo Pitomačana i njihovih gostiju pohrlilo je na Trg kralja Tomislava gdje je održan 11. dan pečenjakov, enogastronomska manifestacija na kojoj je pripremljeno i podijeljeno preko 2.000 pečenjaka. Pečenjaci su se pekli na takozvanim „vatrenim orguljama“, odnosno vilama i plinskom roštilju, a kuhalo se u tri kotla.
Osim u pečenjacima, nazočni su mogli uživati i u ukusnim starinskim delicijama na bazi kukuruza koje su pripremile vrijedne članice Udruge žena Dinjevac, a da gosti ne budu žedni, pobrinuli su se Udruga vinogradara, podrumara i voćara „Aršanj“, te Pitomačka pivovara.
Organizaciju ove tradicionalne manifestacije potpisuju Dečki z Dravske, Turistička zajednica općine Pitomača, tvrtka DRAFT i Općina Pitomača, dok je pečenjake osigurala Poljoprivredna zadruga branitelja „Zlatni vrtovi“ iz Virovitice.
Bogat enogastronomski program upotpunili su Podravski mužikaši, a sve nazočne je pozdravio predsjednik Općinskog vijeća Pitomače Rikard Bakan.
Inače, ovu manifestaciju su prije 11 godina pokrenuli Dečki z Dravske, dok je idejni začetnik Siniša Tišljar. Cilj je promovirati domaći proizvod te običaje i tradiciju podravskog kraja.
Sav dobrovoljan prilog prikupljen na ovogodišnjoj manifestaciji bit će darovan Vatrogasnoj zajednici općine Pitomača. (icv.hr, mb; Fotografije: Mirjana Lukačić)